MEDIA

Άρθρο του Λαζόπουλου για τα κανάλια, τις πυρκαγιές και το Σόιμπλε

Οι τελευταίες πολλές μέρες που ζούμε, δεν έχουν όμοιες τους.

Υπάρχει όμως ένα καινούργιο στοιχείο που ανατρέπει τα σχέδια των εμπνευστών της πρωτοφανούς αυτής επίθεσης.

Η ψυχραιμία των ανθρώπων.

Νομίζω ωριμότερα δεν έχει συμπεριφερθεί ο ελληνικός λαός. Τιθασεύει την οργή του, δεν βιάζεται να ερμηνεύσει τα γεγονότα πριν αυτά κατασταλάξουν.

Πριν η μπίλια της ρουλέτας καθίσει στο τελικό νούμερο, δεν χειροκροτεί.

Ξέρουν πλέον ότι τα ΜΜΕ στο σύνολο τους, διαστρεβλώνουν σκοπίμως και ασελγούν πάνω στις πραγματικές ειδήσεις. Αυτό που μαθαίνουμε, είναι αυτό που θέλουν να μάθουμε. Όχι αυτό που πράγματι είναι. Μα θα μου πεις, την ώρα που οι 39 μέσα στη Βουλή λέγανε ΟΧΙ στη συμφωνία που έφερε ο Πρωθυπουργός, δεν ήταν φυσιολογικά τα επεισόδια στο Σύνταγμα;

Ασφαλώς.

Από την άλλη όλοι ξέρουμε ότι οι αναρχικοί ή οι αντεξουσιαστές δεν έχουν το ψώνιο του Άδωνι να παίζουν live στα κανάλια. Δεν λένε δηλαδή, πάμε να δημιουργήσουμε γεγονότα στις 20:30, για να μας παίξει ο ΣΚΑΪ.

Ούτε θέλουν να δώσουν άλλοθι στα κανάλια της μαύρης προπαγάνδας, να λένε ορίστε δεν είμαστε εμείς που μονοπωλούμε τα επεισόδια στο κανάλι μας, απλά τώρα συμβαίνουν και σας τα δείχνουμε.

Όταν όμως μέσα στη Βουλή, μία κυβέρνηση της Αριστεράς, παίρνει τις ψήφους της Δεξιάς για να περάσει συμφωνία και απ” έξω ταυτόχρονα πέφτουν χημικά, έχουμε έναν πολύ ωραίο τρόπο να περάσουμε προς τον κόσμο, ότι όλοι τα ίδια σκατά είναι, η κυβέρνηση σληραίνει, γίνεται δεξιότερη. Ψηφίζει Μνημόνιο μέσα, ρίχνει χημικά έξω.

Δεδομένου επιπλέον, ότι οι Αριστερότεροι δεν ψηφίζουν τη συμφωνία, η εικόνα της κυβέρνησης αποκτά σκληρότερα χαρακτηριστικά.

Όταν όμως, στο τέλος της ημέρας σου μπαίνει μία καινούργια ιδέα στο μυαλό σου, διαφορετική από αυτήν που είχες πολύ καιρό τώρα, πρέπει να ψάχνεις ποιοι και πως σου τη δημιούργησαν.

Παίζουν καλό παιχνίδι.

Από τη μία μας οδηγούν σε ασφυξία. Από την άλλη, μόλις συμφωνούμε, μας δίνουν λίγη παραπάνω ρευστότητα.

Είναι εχθροί με “ευαισθησίες” βλέπεις.

Την άλλη μέρα που αισθανόμαστε λίγο καλύτερα, φωτιές μας περικυκλώνουν από παντού.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Και επίσης, δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι τα συμφέροντα των “έξω”, τα συμφέροντα της εγχώριας διαπλοκής και το αληταριό που τα “αρπάζει” για να παπαγαλίζει, βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση αποσταθεροποίησης της χώρας, προκειμένου να γλυτώσουν τους κώλους τους, διότι είναι μπλεγμένοι και χωμένοι παντού.

Τη χώρα την κατείχαν λίγοι και είναι η ώρα να την κατέχουν οι πολλοί.

Το 2007 οι φωτιές το καλοκαίρι επί Καραμανλή, ήταν το τελευταίο μήνυμα που του έστελναν οι απ” έξω για να τα παρατήσει.

Ο Παπανδρέου είχε συμφωνήσει με τον Στρος Καν για την έλευση του Δ.Ν.Τ. στη χώρα μας, απ” όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το αποκαλύπτει ο Βαρουφάκης στην κατάθεση του, ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ανδρίκου Παπανδρέου.

Η μη διάψευση αποτελέι νέα αισχρή παραδοχή. Ο Παπανδρέου ήρθε, πήρε και απήλθε. Παίρνουν προίκα όσοι νυμφέυονται με τον εχθρό. Αυτό είναι το λάθος του Τσίπρα. Πάει καθαρός στην Ιστορία. Αν τα είχε βρει κάτω από το τραπέζι, θα ήταν αλλιώς τα λόγια τους πάνω από το τραπέζι.

Άρχισαν τώρα τα κανάλια να μιλούν για τον ηγέτη που παίρνει αποφάσεις.

Δεν είναι τυχαίο, ότι αποκαλούν τον Τσίπρα ηγέτη, μόλις τον ψήφισε ο Άδωνις και ο Λοβέρδος και τον άφησε ο Λαφαζάνης και η Ζωή.

Είναι προφανές ότι αποσκοπούν στη διαίρεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Λαφαζάνηδες ξέρουν ότι οι επόμενες εκλογές είναι με σταυρό και βλέποντας την αποδοχή του Τσίπρα, οργανώνονται, για να το πούμε ευγενικά.

Το ΚΚΕ θ αρχίσει να χτυπά την Αριστερή πλατφόρμα. Ότι αυτός είναι ο νέος κίνδυνος.  Έτσι θα προσπαθήσουν να ουδετεροποιήσουν και να κεντρωοποιήσουν τον Τσίπρα.  Θα προσπαθήσουν να αποδυναμώσουν την Αριστερή ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τα συμφέροντα που οδηγούν την Ζωή και τον Λαφαζάνη στην διαφοροποίηση, είναι η συνείδηση τους.

Απλά, δεν πρέπει να ενοικιάζεις την συνείδηση σου στο σκάκι του εχθρού σου.

Έχουν πάρει όλη την ενέργεια από τον Πρωθυπουργό, του έχουν αρπάξει το χαμόγελο, τον τρέχουν από Eurogroup σε χρεωκοπία, από χρεωκοπία σε Λαφαζάνη, από Λαφαζάνη σε φωτιές.

Νομίζω ότι κανείς δεν σήκωσε τόσο βάρος σε τόσο μικρό διάστημα και κανείς δεν δέχτηκε ποτέ τόσα πολλά χτυπήματα ούτε μέσα, ούτε έξω από τη χώρα.

Η Μέρκελ έπαιξε κακό ρόλο. Έχασε για πάντα την ηγεμονία της Ευρώπης και μίκρυνε πολιτικά.

Ο Σόιμπλε είναι κακή φύτρα. Κακόψυχος άνθρωπος βαθύτατου κομπλεξισμού, επίμονος καταστροφέας.

Δεν είναι πολιτική να μπορείς να εξασφαλίζεις ζωή σε λίγους και κάθε χρόνο σε λιγότερους.

Η ανεργία θα έπρεπε να έχει ανώτατο όριο, όπως και τα ελλείματα και σε κάθε υπέρβαση του ορίου ανεργίας να παραιτούνται αυτομάτως όλοι οι Υπουργοί της Ευρωζώνης, ως ανίκανοι.

Ξένοι, Αλγερινοί νομίζω, είχαν βρεθεί τότε μέσα στα προπύλαια.

Δεν μάθαμε τίποτα για αυτούς μετά.

Σχεδόν οι μισοί στα επεισόδια τους Συντάγματος από τους συλληφθέντες, ήταν ξένοι.

Να υποθέσω ότι ανθεί και ο πρακτοροτουρισμος στην Ελλάδα;!

Έτσι είναι οι καινούργιες αγγελίες των πρακτόρων.

Πράκτορας με πρόσωπο Ευρωπαϊκό, έντονα χαρακτηριστικά ελληνικά προσφέρεται για όποια αναταραχή θέλετε στην Ελλάδα.

Βάζει φωτιές σε δάση, σπάει βιτρίνες, καίει αυτοκίνητα, γιουχάρει όποιους θέλετε, κρατάει πανό της αρεσκείας σας και γενικά είναι πρόθυμος για κάθε είδους προβοκάτσια.

Μετά το τέλος των ταραχών, εκτός από την αμοιβή του, ζητεί και δεκαήμερο διακοπών σε Μύκονο ή Σαντορίνη.

πηγή : altsantiri.gr