ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβες» Ζωής : Με το νομοσχέδιο επιχειρείται εκτροπή του Συντάγματος

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό στην οποία τους καλεί να ενημερώσουν επισήμως τους ομολόγους τους για τις συνθήκες που εισάγεται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για ψήφιση απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία εξαπέλυσε επίθεση επαναλαμβάνοντας τα περί εκβιασμού από ξένες κυβερνήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά «να τους δώσουμε και μία σφραγίδα του ελληνικού κοινοβουλίου».

 

 

Σε παρέμβασή της από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της τονίζοντας ότι με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας επιχειρείται παρέμβαση στη λειτουργία της δικαιοσύνης. 

«Εξαναγκάζονται να εισάγουν το νομοθέτημα υπουργοί, χαρακτηριστική η τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης. Εξαναγκάζονται να ψηφίσουν βουλευτές» είπε.

«Δεν παραμένει καμία εγγύηση τήρησης του Συντάγματος» υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Έκανε λόγο για εξόφθαλμο εκβιασμό από ξένες κυβερνήσεις προς την κυβέρνηση και βουλευτές του κοινοβουλίου.

«Όλα αυτά συμβαίνουν υπό την ευθεία απειλή άτακτης χρεοκοπίας. Επιχειρείται η ολοκλήρωση μίας εκτροπής με το ν/σ διότι περιέχει παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Επιχειρεί την υπονόμευσή της» είπε.

Ανέφερε ότι με επιστολή της ζητεί «από τους ομολόγους μου όλων των κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ε.Ε. να αντιδράσουν και να πάρουν θέση απέναντι σε αυτή την εκτροπή».

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε χαρακτηριστικά:

Να εκδώσουμε μια σφραγίδα που θα λέει «Βουλή των Ελλήνων» και να τη δώσουμε στους θεσμούς για να επικυρώνουν τα φιρμάνια που θέλουν.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «είναι απολύτως συμβολικές οι κινήσεις απαξίωσης της λαϊκήςέκφρασης από τους δανειστές.  Οι δανειστές επισπεύδουν τις διαδικασίες για να βάλουν ταφόπλακα στη χώρα».