ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της ΝΔ μέχρι την άνοιξη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Μέχρι την επόμενη άνοιξη θα παραμείνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Συγγρού.
 

Σύμφωνα με όσα είπε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας η διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος θα πραγματοποηθεί την ερχόμενη άνοιξη, πριν το τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Για την εκλογή θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με το 2009 για την οποία είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ την περασμένη Δευτέρα.

Για τον λόγο αυτό οι εκλογικοί κατάλογοι του κόμματος θα ανοίξουν τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Το θέμα της υποψηφιότητάς του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το άφησε ανοιχτό…

Το κείμενο της Πολιτικού Συμβουλίου-Εκτελεστικής Γραμματείας

Ιστορικά η ΝΔ υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτήν την στιγμή το μείζον ειναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Πρόκειται για εθνικό στόχο, που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και τον ελληνικό λαό. Στο πλαίσιο αυτό, ομόφωνα το διευρυμένο όργανο, το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποφάσισε να εισηγήθει την πραγματοποίηση εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ, μέχρι την άνοιξη του 2016, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό, συνεκτιμώντας την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. 

Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι εναπομείνασες συνδιασκεψεις και η τελική Εθνική Συνδιάσκεψη στο προσεχές Διάστημα.