ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ επιστρέφει στη Ρηγίλλης για συμβολικούς και… οικονομικούς λόγους

Η επιστροφή του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο ιστορικό νεοκλασικό της Ρηγίλλης είναι μία απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με οικονομικό και συμβολικό υπόβαθρο.

 

Μέσα στον Αύγουστο και αφού ολοκληρωθούν αναγκαίες εργασίες καθαρισμού και συντήρησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιστρέψει στον αριθμό 18 της οδού Ρηγίλλης από όπου το κόμμα είχε μετακομίσει για τη Συγγρού επί Αντώνη Σαμαρά. Σε δεύτερη φάση θα αναζητηθούν χώροι ή και άλλα κτίρια για τις υπόλοιπες υπηρεσίες του κόμματος.

Οι λόγοι είναι καταρχην οικονομικοί καθώς η καταχρεωμένη ΝΔ αδυνατεί να καταβάλει το υψηλό ενοίκιο του κτιρίου στη Συγγρού, ενώ έχει ήδη κλείσει συμφωνία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο- ιδιοκτήτη του νεοκλασικού στη Ρηγίλλης για μία καλύτερη τιμή από το προηγούμενο μίσθωμα.

Η κίνηση αυτή όμως ενέχει και ένα συμβολισμό επιστροφής στις ρίζες της κεντροδεξιάς, σε συνδυασμό με την κεντρώα στροφή και τις ενωτικές δηλώσεις του κ.Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ, ο οποίος με εξουσιοδότηση και της πολιτικής επιτροπής θα παραμείνει μέχρι και την άνοιξη του 2016 στη θέση του (ανάλογα και με τις πολιτικές εξελίξεις), επιθυμεί πριν ξεκινήσει η διαδικασία ανάδειξης του επόμενου αρχηγού να ξεκινήσει η συζήτηση για τη φυσιογνωμία, την ιδεολογία και την ταυτότητα της παράταξης.

Κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματείας την περασμένη εβδομάδα είχε άλλωστε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθούν (προφανώς μετά το Δεκαπενταύγουστο) οι προσυνδιασκέψεις που είχαν διακοπεί λόγω του δημοψηφίσματος και η εθνική συνδιάσκεψη, που είχε προαναγγείλει ο κ.Σαμαράς. Η εθνική συνδιάσκεψη είναι μία διαδικασία χωρίς δυνατότητα λήψης δεσμευτικών αποφάσεων, ωστόσο θα χρησιμοποιηθεί ως φόρουμ διαλόγου για την πολιτική ταυτότητα και το πρόγραμμα της Ν.Δ.

 Αποκλειστικό:Νοικιάζουν τα γραφεία της Ρηγίλλης για το νέο κόμμα