ΔΙΕΘΝΗ

Βιντεο Σοκ: Αστυνομικός πυροβολεί εν ψυχρώ στο κεφάλι αφροαμερικανό οδηγό

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η αστυνομική βία εναντίον αφροαμερικανών πολιτών στις ΗΠΑ, με τελευταίο ένα απίστευτο περιστατικό που κάνει τον γύρο του κόσμου: αστυνομικός πυροβόλησε μέσα στο αυτοκίνητο του ένα οδηγό, στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια ελέγχου! 

 

Το εξοργιστικό συμβάν συνέβη στο Σινσινάτι όταν αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο για έλεγχο.

Ο αστυνομικός Ρέι Τένσινγκ ζήτησε επανειλημμένα το δίπλωμα οδήγησης από τον οδηγό Σάμιουελ Ντουμπόζ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο αστυνομικός, το θύμα έβαλε μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου με σκοπό να τον παρασύρει. Όπως τονίζει ο Τένσινγκ εξ αυτού του γεγονότος αντέδρασε ακαριαία και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας που απηύθυνε κακουργηματικές κατηγορίες για δολοφονία δεν φαίνεται να συμμερίστηκε την εκδοχή του αστυνομικού και δήλωσε πως, χωρίς αμφιβολία πρόκειται για φόνο.

«Είναι η πιο δολοφονική πράξη από αστυνομικό που έχω δει. Αν δείτε το βίντεο υπάρχει μια αργή κίνηση του αυτοκινήτου όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένα πιστόλι και ο 43χρονος πυροβολείται στο κεφάλι. Αντιμετώπιζε έναν οδηγό στο αυτοκίνητο του οποίου απουσίαζε η μπροστινή πινακίδα και όχι έναν δολοφόνο όπως διατείνεται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.