ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρό βομβαρδισμό εναντίον της ελληνορθόδοξης πόλης της Χάμα εξαπέλυσε το ISIL

Σφοδρό βομβαρδισμό εναντίον της ελληνορθόδοξης πόλης Σελευκόβουλος (Αλ Σουελκμπίγια) στην περιφέρεια της Χάμα εξαπέλυσε το ISIL σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει νέο μέτωπο με σκοπό να διακόψει την μεγάλη εκστρατεία του συριακού Στρατού στα σύνορα με Τουρκία και Ιράκ.

 

 

 
Μετά τον βομβαρδισμό επιχειρήθηκε διείσδυση από τα ανατολικά και βόρεια της πόλης η οποία αποκρούστηκε από την Ελληνορθόδοξη πολιτοφυλακή, η οποία χρησιμοποίησε και ΤΟΜΑ BMP-1 που της έχει διαθέσει ο Στρατός, ενώ έχγινε και ευρεία χρήση ελαφρών μη κατευθυνόμενων μιας χρήσεως Α/Τ  όπλων RPG-18. Αποτέλεσμα ήταν να πληγεί η προφυλακή των ισλαμιστών και να αποχωρήσει, αφού πρώτα είχε λεηλατήσει τρεις συνοικίες της πόλης.
 
Μέσα στην πόλη βρίσκονται εγκλωβισμένοι 15.000 Ελληνορθόδοξοι, οι μισοί από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά.
 
Είναι επιχείρηση αντιπερισπασμού καθώς επιχειρείται προσπάθεια αποκοπής των δυνάμεων του Μ.Άσαντ που επιχειρούν στην επαρχία Ιντλίμπ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
 
Μετά την ελληνορθόδοξη πόλη είναι η Μεσόγειος, στην οποία οι ισλαμιστές έχουν θέσει ως στρατηγικό τους στόχο να φτάσουν
 
Πρόκειται για μια επίθεση θρησκευτικού μίσους και εκφοβισμού των ελληνορθόδοξων πληθυσμών οι οποίοι ως γνωστόν έχουν ταχθεί μαζικά υπέρ της κυβέρνησης Μ.Άσαντ.
 
 
Η  Αλ Σουελκμπίγια  της Χάμα, φέρει το όνομα της ελληνιστικής πόλης Σελευκόβουλος που ιδρύθηκε από τον   Νικάτωρ Σελευκίδη,  στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου  , ιδρυτή της Δυναστείας των Σελευκιδών και πρώτο βασιλιά της Αυτοκρατορίας της Συρίας και ( 305 – 281 π.Χ.).
 
Σήμερα κατοικείται από περίπου 15 000 πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφεία ελληνορθόδοξοι.
 
Οι εθελοντικές ομάδες του Συριακού Στρατού (Μονάδες Εθνικής Άμυνας) της πόλης έχουν εξοπλισθεί και έχουν υψηλό επίπεδο στρατιωτικής εκπαίδευσης ενώ έχουν διακριθεί στις μάχες τους εναντίον των ισλαμιστών.
 
Η πόλη έχει υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές από την πτώση εκατοντάδων ρουκετών Grad ενώ δεν έχουν καταγραφεί ακόμα οι απώλειες των πολιτών από το σφοδρό βομβαρδισμό.
 
Απο χθες ξεκίνησε αυτή η συντονισμένη επίθεση κατά της πόλης και συνεχίστηκε και σήμερα 
 
Οι ισλαμιστές ρίχνουν πυραύλους Grad-29  στο κέντρο της πόλης των ελληνορθοδόξων μέχρι αυτή τη στιγμή.Συνοδεύουν τα χτυπήματα με ιαχές Αλλαχού Ακμπάρ.Είναι χτυπήματα θρησκευτικού μίσους των σουνιτών εξτρεμιστών εναντίον της πόλης Αl-Suqaylabiyah.
 
Πηγή: defencenet.gr