ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις : Συμφορά ο Τσίπρας – Δεν θα διεκδικήσω την ηγεσία της ΝΔ

«Ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Σαμαράς, έφεραν Μνημόνιο σαν της Αριστεράς. Οι ακρίδες και τα βατράχια να έπεφταν στη χώρα, τέτοια ζημιά δεν μας έκαναν, όση ο Τσίπρας», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Μιλώντας στον «Flash 96,0 FM», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας:

Ο Τσίπρας είναι συμφορά. Το μόνο θετικό που έχει ότι είναι ένας τρομερός δημαγωγός και πουλάει, πλην αυτού είναι παντελώς ανίκανος, ο ίδιος προσωπικά. Αισχρό να παρεμβαίνει σε μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, όπως αυτή του κ. Παπασταύρου. Ο Σαμαράς παρέδωσε 180.000 ανέργους λιγότερους απ' ότι παρέλαβε.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, ξεκινώντας την συνέντευξή του με ένα ποιηματάκι «Ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Σαμαράς, έφεραν Μνημόνιο σαν της Αριστεράς…», δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ο κ. Τσίπρας έχει μετακινήσει όλες τις πληρωμές προς τα πίσω. Όταν ο κόσμος αρχίσει να πληρώνει, τότε θα καταλάβει τί εστί Αλέξης Τσίπρας και τί σημαίνει κυβέρνηση πρώτη φορά Αριστερά. Οι 7 πληγές του Φαραώ. Οι ακρίδες και τα βατράχια να πέφταν στη χώρα, τέτοια ζημιά δεν μας έκαναν, όση ο Τσίπρας. Μιλάμε για συμφορά. Δεν υπάρχει τίποτα.

Δεν υπάρχει φράγκο. Το επίδομα θέρμανσης δεν έχει πληρωθεί, τα προνοιακά επιδόματα δεν έχουν πληρωθεί, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σήμερα έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας γιατί είναι απλήρωτοι, σε λίγο ξεκινούν επίσχεση τα διαγνωστικά κέντρα, τα Νοσοκομεία υπολειτουργούν και ακυρώνουν χειρουργεία γιατί δεν έχουν υλικά.

Ποιά κρατικά ταμεία; Σας λέω για συμφορά. Ο Τσίπρας είναι συμφορά. Κάποια στιγμή θα ξυπνήσει ο λαός, δεν μπορεί να είναι πάντα αποχαυνωμένος, κάποια στιγμή θα ξυπνήσει, όταν γυρίσει πίσω και καταλάβει τί έγινε. Για να καταλάβετε, έχουμε ζημιά 30 δις στο κράτος μας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες κόστισαν 9 δις, 3 Ολυμπιακούς Αγώνες έχουμε ξοδέψει σε έξι μήνες.

 Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε:

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας τρομερός δημαγωγός, το μόνο θετικό που έχει είναι ότι είναι ένας τρομερός δημαγωγός. Έχει λάμψη, είναι ωραίο το χαμόγελό του, είναι νέος, φαίνεται ευγενής, πουλάει, με την καλή έννοια το λέω, πουλάει. Πλην αυτού δεν έχει τίποτε άλλο, είναι παντελώς ανίκανος, ο ίδιος προσωπικά. Και δεν είναι θέμα Λαφαζάνη και Αριστερής Πλατφόρμας, ο ίδιος ο Τσίπρας είναι ανίκανος, δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να σκέφτεται να αφήσει ή να διώξει την Κωνσταντοπούλου που του κάνει αντιπολίτευση στη Βουλή; Τί πρωθυπουργός είναι αυτός που δεν μπορεί να διώξει την Κωνσταντοπούλου, που κάθετε κάθε μέρα στη Βουλή και τον βρίζει; Και περιμένεις από αυτόν να τα βάλει με την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, που δεν μπορεί να διώξει την Ζωή; Είναι παντελώς ανίκανος. Ωραία κύριοι, αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο το Μνημόνιο, γιατί μας πρήξατε τα… μυαλά πέντε χρόνια με το αντιμνημόνιο; Με συγχωρείτε, δεν πρέπει να ζητήσουν ένα συγνώμη; Δεν πρέπει να πάνε σπίτια τους; Δεν έλεγε ο κ. Καμμένος ότι αν υπογράψει Μνημόνιο, θα αποχωρήσει από την πολιτική;. 

Ερωτηθείς για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε της πολιτικής της ως εξής:

Δεν έγινε η εξυγίανση του δημοσίου τομέα με την ταχύτητα που θα θέλαμε, αλλά όχι ότι δεν έγινε σε κάποιο βαθμό, έγινε και αναγνωρίστηκε και από τις αγορές. Ο Σαμαράς είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός μετά από περίπου 40 χρόνια, που παρέδωσε την Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι την παρέλαβε.

Παρέλαβε πρωτογενή ελλείμματα, παρέδωσε πρωτογενή πλεονάσματα, παρέλαβε ελλειμματικό προϋπολογισμό, παρέδωσε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, παρέλαβε ανεργία στο 25,8, την παρέδωσε στο 25,1%, παρέλαβε χρέος 324 δις, παρέδωσε 317 δις, όλοι οι δείκτες επί Σαμαρά παρεδόθησαν καλύτερα απ' ότι παρελήφθησαν, γι' αυτό τον βρίζει ο Έλληνας. Κακό του κεφαλιού του. Ο Σαμαράς παρέδωσε 180.000 ανέργους λιγότερους απ' ότι παρέλαβε, του χρεώνουν το 1,5 εκατομμύριο ανέργων που έγινε επί Γιώργου Παπανδρέου.

Σήμερα ο Τσίπρας ευθύνεται για το 1,5 εκατ. ανέργων; Όχι. Ο Τσίπρας ευθύνεται για το 1 εκατ. που θα προστεθεί, γιατί με τα capital contols στο τέλος του χρόνου θα είναι 2,5 εκατ. οι άνεργοι. Για το 1 εκατ. επιπλέον θα ευθύνεται ο Τσίπρας, φυσικά. Τους πρωθυπουργούς του κρίνουμε βάση του τί παραλαμβάνουν και τί παραδίδουν, δεν τους φορτώνουμε τα κρίματα 200 ετών.

Για την υπόθεση του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου, δήλωσε:

Ο κ. Παπασταύρου έχει ελεγχθεί από δύο αρμόδια όργανα της πολιτείας και έχει βγει αθώος και τώρα ελέγχεται και από τρίτο. Και πάει ένας πρωθυπουργός στη Βουλή και αναφέρεται προσωπικά; Εγώ δεν λέω ότι κακώς τον καλεί η Δικαιοσύνη, καλώς τον καλεί η Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη έχει δικαίωμα να ελέγχει τον οποιονδήποτε. Εγώ λέω είναι αισχρό ο πρωθυπουργός της χώρα να παρεμβαίνει σε μία εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, καταπατώντας το ίδιο το τεκμήριο της αθωότητας. Γιατί ο Τσίπρας δεν είναι πια ο Τσίπρας του 15μελους, είναι πια πρωθυπουργός. Δεν είναι αυτό παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, ερωτηθείς εάν μέσα στις προθέσεις του είναι η ηγεσία του κόμματος της ΝΔ, όποτε και αν δρομολογηθούν οι εξελίξεις, απάντησε: «Δεν είναι μέσα στις προθέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη να διεκδικήσει την ηγεσία. Πολλούς αρχηγούς είχε η Νέα Δημοκρατία, ας στερηθεί έναν, δεν χάλασε ο κόσμος. Λέω ρητά και κατηγορηματικά ότι μέσα στα σχέδιά μου δεν είναι αυτό», κατέληξε.