ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια ανάσα από το «διαζύγιο». Ο Λαφαζάνης επιμένει, δεν ψηφίζει το νέο μνημόνιο

Λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει και πάλι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος με δηλώσεις του σήμερα Τετάρτη από τη Θεσσαλονίκη ξεκαθάρισε: «Νέο μνημόνιο εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω».

 

Η νέα τοποθέτηση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις του Μαξίμου με την Αριστερή Πλατφόρμα.

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση για το προεκλογικό πρόγραμμά της, είμαστε δεσμευμένοι στο προεκλογικό πρόγραμμα και τις προγραμματικές θέσεις. Αυτές υπερασπιζόμαστε, αυτές υλοποιούμε», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Μιλώντας και εξ ονόματος όλων των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι κανείς δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, αλλά θα συνεχίσουν την πορεία τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεσμευμένοι με το προεκλογικό του πρόγραμμα και τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης.

«Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε κατά των μνημονίων, κατά της λιτότητας, δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός αφαίμαξη, δεν αντέχει άλλο πίεση στις συντάξεις και στους μισθούς, έχουμε φτάσει στα όριά μας. Η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά, η λιτότητα οδηγεί σε ύφεση, η ύφεση φέρνει νέα Μνημόνια, σε έναν απέραντο φαύλο κύκλο».

Σημειώνεται πως χθες Τρίτη ο πρώην υπουργός είχε απευθύνει πρόσκληση σε όλους του βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να καταψηφίσουν τη συμφωνία, όταν αυτή έρθει στη Βουλή.

Η θέση του κ. Λαφαζάνη έχει ανάψει για τα καλά τη θρυαλλίδα στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Φίλη, να προειδοποιεί πως εάν εισακουστούν οι προτάσεις του πρώην υπουργό, τότε αυτό θα συνεπάγεται πτώση της κυβέρνησης.