ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Συμφωνία τώρα και εφαρμογή ορισμένων μέτρων… αργότερα- Καθησυχάζει για τις καταθέσεις

Σαφές μήνυμα ότι η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό έστειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη νέα συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM).

 

 

"Σήμερα έγινε συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων και πως θα απλωθούν τα διάφορα μέτρα στην τριετία. Πρέπει να δούμε ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν τώρα, ποιες τον Οκτώβρη, ποιες θα ακολουθήσουν και τι επίπτωση έχουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές στα δημοσιονομικά και την ανάπτυξη", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, κατά την αποχώρηση του, προσθέτοντας πως "έχουμε ακόμα να λύσουμε τρία τέσσερα ζητήματα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο". 

Ο κ. Τσακαλώτος κατέστησε σαφές ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνει φέτος η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών οι δυο πλευρές φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν το ίδιο άγχος που έχουμε και εμείς να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Καμία πλευρά δεν έχει θέσει στο τραπέζι ούτε κατά διάνοια θέμα ενδεχόμενου κουρέματος στις καταθέσεις», σημείωσε ο υπουργός και… έδειξε πως παραμένουν αποκλίσεις για το νέο Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

«Η διαδικασία μετάβασης από το ΤΑΙΠΕΔ στο νέο Ταμείο, το ποια περιουσιακά στοιχεία θα ενταχθούν αλλά και το χρονοδιάγραμμα προσδιορίστηκαν ως ορισμένα από τα θέματα που παραμένουν ανοικτά. Ο στόχος των 50 δις ευρώ παραμένει», ανέφερε σχετικά. 

Αναφερόμενος στην αυριανή ατζέντα των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «αύριο (Πέμπτη) ξεκινάμε με τα μακροοικονομικά».

Διαβάστε επίσης: