ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτη η Κωνσταντοπούλου: 4 ολόκληρες ώρες άδειαζε Τσίπρα, Μάρδα και Πανούση

Σε μία συνέντευξη Τύπου που ξεπέρασε σε διάρκεια τις τρεις ώρες, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε έναν απολογισμό του έργου της τους τελευταίους έξι μήνες, δίνοντας ουσιαστικά συγχαρητήρια στον εαυτό της και τους συνεργάτες της για τα επιτεύγματά τους όλο αυτό το διάστημα. 

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τις διαρροές του Μαξίμου περί θεσμικής δυσαρμονίας. Όπως είπε, εκείνη δεν είναι της τακτικής των διαρροών και των non paper, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Μαξίμου και σημείωσε πως "δυσαρμονία υπάρχει όταν όσοι υλοποιούν εκβιασμούς νομίζουν αν και εκβιαζόμενοι ότι υλοποιούν αποφάσεις με τη βούλησή τους" . 

Αυτή ακριβώς η φράση στρέφεται ευθέως κατά του πρωθυπουργού, χρεώνοντάς του πως αν και εκβιάζεται νομίζει πως οι αποφάσεις είναι δικές του. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως υφυπουργείου της κυβέρνησης και εμμέσως κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως δεν περιφρουρεί την κοινοβουλευτική διαδικασία και τις αρχές του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, εννοώντας πως εκείνη το πράττει. 

Άφησε αιχμές επίσης λέγοντας πως είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το πόρισμα για το χρέος, λέγοντας πως δεν έχει τύχει της δέουσας αξιοποιησης το πόρισμα της Επιτροπής του Δημοσίου Χρέους. Μάλιστα, δήλωσε πως είναι υποχρέωσή τνς να πιέζει την κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτό το πόρισμα. 

Από τα πυρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν ξέφυγε ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες της ασκεί έντονη κριτική, λέγοντας πως για το πόρισμα για το χρέος μάλλον άλλαξε γνώμη και έκανε λόγο για ατυχείς, αντιφατικές και μη προσήκουσες δηλώσεις, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση. 

Για το δημόσιο χρέος

Σε αντίθεση με την επίσημη κυβερνητική γραμμή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε να χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος, παράνομο, επαχθές και επονείδιστο και μάλιστα προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αποπληρωμή αυτού του χρέους. Όπως τόνισε υπάρχει ανάγκη λογιστικού ελέγχου και διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πλέκοντας το εγκώμιο της Επιτροπής για το Δημόσιο χρέους, απαριθμώντας πρόσωπα που έχουν συμβάλλει στην Επιτροπή. 
Σκληρή επίθεση στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Για άλλη μία φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο κατηγόρησε για έλλειψη συνεργασίας τόσο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. 

Τόνισε πως ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή για την υπόθεση Siemens, ενώ σημείωσε πως επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο. 

Έκανε λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις πυο αφορούν στο κράτος, ενώ τόνισε πως μετά το Δεκαπενταύγουστο θα κινηθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε να καταθέσει ο Γιάννης Στουρνάρας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens που υπέγραψε ως υπουργός Οικονομικών. 

Από τα πυρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν γλίτωσε ούτε το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής το οποίο κατηγόρησε για εξόχως πολιτικές παρεμβάσεις, ενώ την έκθεση του Γραφείου που ασκούσε κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς την χαρακτήρισε μικροπολιτικό σημείωμα.

Αναφορικά με την αντιπολίτευση, χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ως τρόικα εσωτερικού και τους κάλεσε εάν θέλει να υποβάλλουν πρόταση μομφής εναντίον της, σημειώνοντας με νόημα πως δεν είναι διακοσμητική όπως οι προκάτοχοί της. 

Πηγή: newsit.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Προφητεία-Σοκ για την Ελλάδα! “Θα γίνει πολιτειακή εκτροπή –και θα επέμβει ο στρατός