ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαύρη πέτρα» Μεϊμαράκη στο σαμαρικό χθες της Ν.Δ

Μαύρη πέτρα…στην περίοδο της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά ρίχνει η νέα ηγεσία της ΝΔ υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την δημοσκοπική της παρουσία και να κάνει, όσο αυτό είναι εφικτό μία νέα αρχή.

 

Και μόνο η στρατηγική επιλογή του πρόεδρου της ΝΔ σε μια πιο κεντρώα προσέγγιση και στον όρο μεσαίος δρόμος, με παράλληλη χρήση του μεταρρυθμιστικού κοινωνικού κέντρου δείχνει προς τα που θέλει να στρίψει το τιμόνι της ΝΔ ο Βαγγ.Μεϊμαράκης.

Είναι σαφές ότι η περίφημη θεωρία των «δυο άκρων» που είχε επιβληθεί από την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ τίθεται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και παρά τις διαψεύσεις από την ηγετική ομάδα της ΝΔ, είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια «αποσαμαροποίησης» της Ν.Δ. και επιστροφής του κόμματος στην καραμανλική κοίτη του «μεσαίου χώρου».

Ουδείς εκ των συνεργατών της νέας ηγετικής ομάδας δεν παραβλέπει προφανώς τη νέα πορεία που ξεκίνησε το κόμμα, αλλά προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για να μην φανεί ότι στρέφονται ευθέως έναντι του Αντ. Σαμαρά και απλά διευκρινίζουν ότι το κόμμα έκανε αλλαγή σελίδας μετά μία περίοδο έντονης, και κυβερνητικής, δοκιμασίας.

H επιχείρηση αποσαμαροποίησης της ΝΔ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και πλήρη πολιτική απομόνωση των βουλευτών και των στελεχών που εκφράζουν ένα πιο σκληρό και δεξιό λόγο, αλλά υποχώρηση από την πρώτη γραμμή της μάχης.

Εξάλλου κυριαρχεί το δόγμα, ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξουδετερωθούν οι υπόλοιπες φωνές, διότι ενισχύουν την πολυσυλλεκτικότητα της ΝΔ τονίζει κεντρικό πρόσωπο της νέας ηγετικής ομάδας και διευκρινίζει ότι ταυτόχρονα αυτές οι φωνές δεν μπορούν να είναι οι μόνες ή οι κυρίαρχες στο κόμμα.

Στα πλαίσια της επιχείρησης της ΝΔ να στρίψει το τιμόνι προς το κέντρο και να μπει ξανά στις καραμανλικές ράγες, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης σχεδιάζει να επαναβεβαιώσει το στίγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ιδεολογική προσυνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης, στις 4 Οκτωβρίου.

Κεντρική επιδίωξη της Ν.Δ. στην πορεία προς τις κάλπες είναι να εκφράσει το μεγαλύτερο δυνατό μέρος από το 39% των πολιτών που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα, αλλά και να ηγηθεί επί της ουσίας του φιλοευρωπαϊκού μετώπου.

Γι' αυτό και ο Βαγγ. Μεϊμαράκης θα συνεχίσει να κινείται στη γραμμή της παροχής στήριξης με σκοπό τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και, συνεπώς, της διευκόλυνσης προς τον Πρωθυπουργό για να υπογράψει τη συμφωνία.

πηγή : thetoc.gr