ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτος ελέγχου η κατάσταση στην ΚΩ; Αστυνομικός χαστουκίζει έναν μετανάστη ενώ κρατάει μαχαίρι

Associated Press – ο ανταποκριτής του Associated Press στην Κω, Dalton Bennet: Αποτροπιασμός – Αστυνομικός χαστουκίζει κραδαίνοντας ένα μαχαίρι έναν μετανάστη στην Κω. 

 

 

 

 

Αναλυτικά αναφέρει Associated Press – ο ανταποκριτής του Associated Press στην Κω, Dalton Bennet: 

Ένας αστυνομικός "προσπαθεί" να βάλει σε σειρά μετανάστες που περιμένουν για να πάρουν τα έγγραφά τους. Μόνο που το κάνει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Τους συμπεριφέρεται σαν να είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. 

Χαστουκίζει έναν, σπρώχνει έναν άλλο, κρατά στα χέρια του και κραδαίνει ένα μαχαίρι. Με αυτό επιχειρεί, φωνάζοντάς τους, λες και έτσι θα καταλάβουν ελληνικά, να χαράξει στο τσιμέντο γραμμή για να μη χαλάει η… σειρά. 

Ένα εξοργιστικό περιστατικό που κατέγραψε σε video ο ανταποκριτής του Associated Press στην Κω, Dalton Bennet. Ο γνωστός δημοσιογράφος το ανέβασε στο twitter και η ανάρτησή του προκάλεσε σάλο. 

Στο πρώτο tweet συνοδεύει το εξής μήνυμα: Έλληνας αστυνομικός κραδαίνει μαχαίρι και χαστουκίζει τρομοκρατημένους Πακιστανούς και Σύρους που περιμένουν για τα χαρτιά τους. Καλωσήρθατε στην Κω. 

Ακολουθεί tweet όπου υπάρχει και το video με το επίμαχο περιστατικό. 

Ο αστυνομικός τέθηκε ήδη σε διαθεστιμότητα, ανακοίνωσε η Αστυνομία, ενώ διατάχθηκε κατεπείγουσα διοικητική έρευνα. Η ανακοίνωση του Αρχηγείου: "Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχτηκε η διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής έρευνας, σχετικά με φωτογραφίες, οι οποίες αναρτήθηκαν σήμερα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζουν επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού, στη νήσο της Κω. Επιπλέον, προανάκρισης επελήφθη η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα".