ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αντιπαράθεση εντός ΣΥΡΙΖΑ για τον χρόνο ομιλίας των βουλετών

Αντιπαράθεση και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνεται σχετικά με τον χρόνο ομιλίας των βουλευτών στη συνεδρίαση των Επιτροπών και τον χρόνο λήξης της συνεδρίασης.

 

 

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ζήτησε μετ’ επιτάσεως να οριστεί χρόνος λήξης της συνεδρίασης, αλλά ο Προεδρεύων Στέφανος Σαμοΐλης, που είναι από τους διαφωνούντες, δεν το έκανε. Όρθιος Ο Ν. Φίλης επέμεινε διαμαρτυρόμενος ότι είναι «κόλπο» ώστε να παραταθεί η διάρκεια της συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι ως τώρα έχουν εγγραφεί περίπου 65 βουλευτές για να μιλήσουν και με δεδομένο ότι θα δοθεί χρόνος 4 λεπτών, η συνεδρίαση θα τελειώσει πολύ αργά το απόγευμα και θα καθυστερήσει η έναρξη της Ολομέλειας.

Δυσφορία φαίνεται να υπάρχει και στην κυβέρνηση καθώς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ακούσθηκε να λέει ότι «το κάνει συνεχώς σκοπίμως και με δόλο», υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο έγινε και στις συνεδριάσεις για τα δύο προαπαιτούμενα νομοσχέδια.

Ο κ. Φίλης πρότεινε η συνεδρίαση να τελειώσει ως τις 3 ή τις 4 το μεσημέρι και να μοιραστεί στους βουλευτές ο εναπομείναν χρόνος μετά τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων. Με την πρόταση συμφώνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, που είναι από τους διαφωνούντες, είπε ότι πρέπει να παραμείνει το τετράλεπτο.

Διαβάστε επίσης:

 Τσακαλώτος: Αν στο Eurogroup δεν υπάρξει συμφωνία, θα πάμε σε δάνειο-γέφυρα