ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον μυστηριώδη σύμβουλο Κιμ

Ερώτηση στη Βουλή και επικρίσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τον προεξάρχοντα ρόλο του Κορεάτη Κιμ Γκλεν στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και μάλιστα στο επίπεδο Μέρκελ και Τουσκ.

 

Ειδικότερα, ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ρωτά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αν η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει αναλυτική κατάσταση για το τι είδους συμβουλευτικές υπηρεσίες προσφέρουν οι εταιρείες LJ Capital και Nomura και οι σύμβουλοι Γκλεν Κιμ, Κιμ Μπράϊαν Γιουιουν και Σόρους Σαμπαγιατί.

Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στο MEGA χαρακτήρισε την αμοιβή υπερβολική.

Θέση πήρε και ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης που έφερε πρώτος το θέμα το Μάρτιο στη Βουλή, ενώ και η Θεοδώρα Τζάκρη παραδέχτηκε ότι η αμοιβή του Κιμ Γκλεν χρειάζεται αναδιαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των δημοσιογράφων Όλαφ Γκέρσεμαν και Τζαν Νταμς στην ηλεκτρονική Die Welt, ο Αλέξης Τσίπρας "ανέθεσε" τη διαπραγμάτευση στον Κιμ Γκλεν για λίγο μεν, σε μiα πολύ κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης δε. Ο Όλαφ Γκέρσεμαν μίλησε χθες στο MEGA για την παραδοξότητα της επιλογής ενός εκπροσώπου του ιδιωτικού τομέα για θέματα που αφορούν την κρατική ιδιοκτησία.

Η παρουσία του Κορεάτη προκαλεί ερωτηματικά όσον αφορά την ιδιότητα με την οποία συμμετείχε στην ελληνική αποστολή. Και αυτό γιατί ο Κιμ Γκλεν δεν είχε προσληφθεί, δεν είχε σύμβαση παροχής υπηρεσιών ή άλλη μορφή συνεργασίας με το ελληνικό κράτος.

 «Βόμβα» για το ρόλο του μυστηριώδους Κορεάτη συμβούλου-  (βίντεο)