ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφτασε στον Πειραιά με 2.500 πρόσφυγες, το «Ελ.Βενιζέλος»

Μετά από μια πολύωρη περιπέτεια με στοιχεία διπλωματικού θρίλερ όσον αφορά τον τελικό προορισμό του, έφτασε τελικά στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-1,  το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μεταφέροντας περίπου 2.500 Σύρους πρόσφυγες από διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην πύλη Ε-1 υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού και ασθενοφόρο.

Η διοίκηση του ΟΛΠ έχει ήδη μεριμνήσει και έξω από τον προβλήτα που έδεσε το πλοίο βρίσκονται λεωφορεία του Οργανισμού που θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες στον ηλεκτρικό σταθμό.

Έξω από το πλοίο βρίσκονται μέλη αντιρατσιστικής οργάνωσης, οι οποίοι μοιράζουν φυλλάδια στον κόσμο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από τα εμπλεκόμενα υπουργεία για το μεταναστευτικό πρόβλημα αν το πλοίο θα αναχωρήσει εκ νέου για κάποιο λιμάνι νησιού του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να παραλάβει πρόσφυγες για να υπάρχει αποσυμφόρηση.

Το πλοίο μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ήταν προγραμματισμένο να καταλήξει στη Θεσσαλονίκη όμως η διαρροή ότι οι χιλιάδες μετανάστες θα μεταφερθούν με λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα ελληνοσκοπιανά σύνορα άλλαξε το σχεδιασμό. 

Διπλωματικοί κύκλοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης των Σκοπίων όσο και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.