ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρόμος στην Ηλεία: Η γη καταπίνει ολόκληρο χωριό

Οικισμός «βουλιάζει» στην Ηλεία και οι κάτοικοι ανάστατοι διαμαρτύρονται γιατί καθυστερούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών, από το ρήγμα που έχει χωρίσει το χωριό στα δύο. 

 

 

 

 
Στον οικισμό της Ανάληψης του δήμου Ήλιδας επικρατεί αναβρασμός, καθώς οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν δει καμία παρέμβαση μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση των ζημιών που έχουν προκληθεί από το ρήγμα και το χωριό, εξακολουθεί να είναι κομμένο στα δύο ενώ ο κίνδυνος κατάρρευσης και άλλων κατοικιών παραμένει αμείωτος.
 
Από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν έπαθαν ανεπανόρθωτες ζημιές οι δύο κατοικίες και κατέρρευσε ο κεντρικός δρόμος του χωριού, οι όποιες ενέργειες επικεντρώθηκαν στο γραφειοκρατικό επίπεδο και δεν έγινε καμία πρόοδος σε ό,τι αφορά παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Οι δεσμεύσεις σε κεντρικό επίπεδο για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που έλαβε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος για να δημοπρατηθούν οι μελέτες που έχει εγκρίνει ο δήμος και να προχωρήσει το έργο αποκατάστασης, μπορεί να ικανοποίησαν τους κατοίκους, ωστόσο θεωρούν ότι πρόκειται για μία μακροπρόθεσμη λύση που δεν δίνει άμεσα αποτελέσματα.
 
Με δεδομένο δε ότι το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και σε λίγο θα ξεκινήσουν τα πρωτοβρόχια, οι κάτοικοι εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί και όταν μπει ο χειμώνας δεν θα υπάρχει πλέον κανένας τρόπος αντιμετώπισης.
 
Πλέον δεν έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους, αφού το χωριό έχει κοπεί στα δύο, αδυνατούν να σκεφτούν τρόπους για να προχωρήσουν σε δύο περίπου μήνες στο ελαιομάζεμα και την ίδια στιγμή εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση στο ρήγμα θα επιδεινωθεί και θα ακολουθήσουν και άλλα σπίτια τη μοίρα των δύο πρώτων κατοικιών.
 
Αυτό που ζητούν σε αυτή τη φάση, και πριν αρχίσουν οι βροχές, είναι να υπάρξει προσωρινή λύση με κάλυψη του ρήγματος έτσι ώστε να υπάρχει προσβασιμότητα και στην πορεία, όταν εγκριθούν οι χρηματοδοτήσεις, να προχωρήσει και το έργο που θα δώσει οριστική λύση…
 
Πηγή: PatrisNews