ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανατροπή σε νέα Δημοσκόπηση GPO – Οριακά μπροστά η ΝΔ

Οι νεότερες δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως επιβεβαιώνουν αυτό που έδειχναν και οι προηγούμενες, ότι δηλαδή πηγαίνουμε για εκλογές-θρίλερ. Μάλιστα, σημερινή δημοσκόπηση δίνει  προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 0,3%. 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της GPO για το  Mega που ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σε δείγμα 1.000 ατόμων, ως προς την πρόθεση ψήφου έχει ως εξής: 

ΣΥΡΙΖΑ: 25%
ΝΔ: 25,3%
Λαϊκή Ενότητα: 4%
Χρυσή Αυγή: 5,5%
Το Ποτάμι: 4,6%
ΚΚΕ: 5,1%
ΑΝΕΛ: 3%
ΠΑΣΟΚ: 5,3%
Ενωση Κεντρώων: 3,2% 
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 12,8%

Οι ανατροπές, όμως, της εν λόγω δημοσκόπησης δεν περιορίζονται στο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να προηγείται, έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό με 2,4%. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων κλείνει μόλις στο 0,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 23% στην πρόθεση ψήφου και τη ΝΔ να ακολουθεί με 22,6%.

Ακολουθούν: 
– ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%
– ΚΚΕ 5,5%
– ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%
– ΠΑΣΟΚ 4,2%
– Λαϊκή Ενότητα 3,9%
– Ένωση Κεντρώων 3,6%
– ΑΝΕΛ 2%
– ΑΛΛΟ 3,5%
– ΛΕΥΚΟ 2,2%
– ΑΠΟΧΗ 5%
– ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία για την πρωτιά στις εκλογές αποτυπώνει η πρώτη δημοσκόπηση της Pulse για το Action24.