ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για συνεργασία με ΝΔ: Βαγγέλη δεν σφάξανε

Με το σύνθημα "κερδίζουμε το αύριο", ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγει την πρώτη, μεγάλη προεκλογική του ομιλία στο λεκανοπέδιο της Αττικής και συγκεκριμένα στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Ο πρώην  πρωθυπουργός, επανέλαβε το διακύβευμα για ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ τα σενάρια για τις μετεκλογικές συνεργασίας εξακολουθούν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

«Μετά την εκλογική νίκη τον Ιανουάριο, δώσαμε μεγάλες μάχες για να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού μας. Με την ίδια αποφασιστικότητα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μεγάλες μάχες και στο μέλλον, γιατί εμείς δεν είμαστε φτερό στον άνεμο της ιστορίας. Οι ρίζες μας πάνε βαθιά».

«Μπορούμε όταν πέφτουμε να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε την μάχη, γιατί σημασία έχει ακόμα και αν σε ρίξουνε να έχεις την δύναμη να σηκωθείς, να παλέψεις και να συνεχίζεις», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον αρχηγό της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ για τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη "γαλάζια παράταξη", ήταν κατηγορηματικός: "Βαγγέλη, δε σφάξανε", είπε χαρακτηριστικά!

"Κυβερνήσεις ζόμπι" και "κυβερνήσεις μίας χρήσεως με την συμμετοχή Βορίδη και Άδωνι" ήταν οι αναφορές του στη Νέα Δημοκρατία, ενώ για την Λαϊκή Ενότητα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η μοναδική αναφορά ήταν όταν έκανε λόγο για "συντρόφους της μάχης που διάλεξαν τον δρόμο της φυγής".

Το παρών στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έδωσαν μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο πρώην υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, αλλά και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης.