ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή κατά πάντων: Τσίπρας, δανειστές, και Παυλόπουλος έστησαν εκλογές για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ κατηγορώντας ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα πως με τις εσπευσμένες εκλογές προσπαθεί να διώξει όσους αντιδρούσαν σε ένα τερατώδες, όπως το χαρακτήρισε, Μνημόνιο και πως έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την λαϊκή βούληση.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως δεν έχει καμία νομιμοποίηση να συμφωνήσει με τις εκλογές, αφού δεν ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής, ενώ κατήγγειλε πως οι εκλογές συμφωνήθηκαν μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των δανειστών. Σημείωσε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και σε συνεννόηση με τους δανειστές.

«Κάποιοι ανέλαβαν να εξουδετερώσουν όσους αντιδρούσαν στο τερατώδες μνημόνιο», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τιμά όσους συναδέλφους της «τίμησαν» το «όχι» και δεν έχουν υποταχθεί.

«Κάποιοι άλλοι επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της πάλης και της αντίστασης», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Λαϊκή Ενότητα είναι μία προσπάθεια που έγινε από ανάγκη στα στενά περιθώρια που ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενη στις εκλογές, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως   προετοιμάστηκαν σε συνεργασία με τους δανειστές και συμμετείχε εκτός από τον κ. Τσίπρα και ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι παράλειψαν να ενημερώσουν την ίδια, ως πρόεδρο της Βουλής, κάτι που -όπως τόνισε- έπρεπε να κάνουν, αφού προβλεπόταν συνταγματικά και θεσμικά.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως δεν προτίθεται να δημιουργήσει δικό της πολιτικό φορέα, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει διαλυθεί με ευθύνη του πρόεδρου του.

«Η Λαϊκή Ενότητα είναι το πρόπλασμα μίας νέας διαδικασίας σχηματισμού ενός νέου μετώπου», είπε στη συνέχεια, σημειώνοντας πως δεν θέλει να  θέσει τον εαυτό της επικεφαλής.

«Στο δίλημμα ευρώ η δημοκρατία, εγώ απαντώ ξεκάθαρα, δημοκρατία», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στο εθνικό νόμισμα.

«Οι εταίροι που προσέλαβαν τον ρόλο του εκβιαστή, το κεντρικό ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορεί να συνεχίσει η ευρωζώνη να παραβιάζει τους θεμελιώδης κανόνες λειτουργίας της ευρωπαϊκής ένωσης. Τον Σεβασμό στην κυριαρχία των κρατών μελών της, των κοινοβουλίων τους και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες», σχολίασε αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

«Είπαν ότι θα πρέπει να υποκύψετε ως λαός, σε μία συνθήκη αυτουποδούλωσης, να ξεχάσετε τη δημοκρατία, δεν έχετε κοινοβούλιο. Το κοινοβούλιο, πρέπει να ψηφίζει ότι σας στέλνουμε. Πρέπει να ακυρώσετε όλα αυτά που έχετε ψηφήσει και δεν πρέπει να ξανανομοθετήσει το κοινοβούλιο χωρίς να μην έχουν εγκρίνει τους νόμους οι δανειστές».

«Στο δίλλημα ευρώ η δημοκρατία, εγώ απαντώ ξεκάθαρα, δημοκρατία. Όπως και στο δίλλημα δραχμή η Δημοκρατία, απαντώ, πάλι δημοκρατία», πρόσθεσε.