ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο «χτύπημα» Βαρουφάκη: Δεν μπορώ να δω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να τους πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να…

«Ακόμη και ένα 10χρονο παιδί με γνώση κάποιων βασικών μαθηματικών ικανοτήτων θα καταλάβαινε πως αν έχεις ένα μη βιώσιμο χρέος και προσπαθείς να το λύσεις με το να προσποιείσαι ότι είναι πρόβλημα ρευστότητας και να προσθέτεις δάνεια, τα μεγαλύτερα στην ιστορία, με όρους σκληρής λιτότητας, τότε το παιδί θα έλεγε πως αυτό το πράγμα δεν θα τελειώσει καλά».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν σταματά να «χτυπάει» με συνεντεύξεις του, αποδεικνύοντας ότι το δικό του κεφάλαιο δεν κλείνει εύκολα…

Με συνέντευξη του στο CNBC  καταφέρεται εναντίον του τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στέλνει μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρα ενόψει των εκλογών, δίχως όμως διάθεση να ανοίξει μέτωπο μαζί του.

Παράλληλα πλέκει  το εγκώμιο του Μάριο Ντράγκι τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό κεντρικό τραπεζίτη», παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ, μέσα στη χρονιά, περιόρισε την παροχή χρημάτων προς τις ελληνικές τράπεζες. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν (και να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν) σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία τους.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας επισήμανε πως δεν θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στους όρους του τρίτου Μνημονίου, «Το θεωρεί πως είναι αναξιόπιστο. Το ίδιο πιστεύει και το ΔΝΤ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως εξακολουθεί να είναι προσωπικός φίλος του και «ένας έξοχος πολιτικός». Για να καταλήξει με μια ακόμη πολεμική κατά του τρίτου Μνημονίου και μια ευθεία νύξη για τις ικανότητες του ΣΥΡΙΖΑ: «Το τρίτο Μνημόνιο είναι αβίωτο για μια οικονομία που βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση και σε σπιράλ χρέους. Δεν μπορώ να δω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να του πως ότι το κόμμα μας είναι τώρα ικανό τώρα να σταθεροποιήσει την οικονομία».