ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Είμαστε εγγυήτρια δύναμη για σταθερότητα

Οι ΑΝΕΛ απέδειξαν ότι είναι η εγγυήτρια δύναμη για τη σταθερότητα της χώρας κατά την πρόσφατη κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ την Πέμπτη ο Πάνος Καμμένος.

 

 

 

 

Υποστήριξε ότι το κόμμα του απέδειξε την εθνική συμφιλίωση κάνοντας κυβέρνηση με την Αριστερά και συμπλήρωσε ότι σε μια αριστερή κυβέρνηση στήριξε αρκετά την ιδιωτική οικονομία.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες σημείωσε ότι είναι εφικτή και ιδανική η δημιουργία εκ νέου συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόνισε ότι ακόμα και εάν αυτό δεν επιτευχθεί θα μπορούσε να συνεργαστεί με κάποιους βουλευτές της ΝΔ.

"Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε κυβέρνηση με τον κ. Βενιζέλο, ούτε με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ούτε με τον κ. Πλεύρη, τον κ. Βορίδη και τους υπολοίπους που έχει μαζέψει ο κ. Σαμαράς και διατηρεί ο κ. Μεϊμαράκης. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι με ένα αποτέλεσμα όπως το περιγράφετε θα έχουν απελευθερωθεί δυνάμεις κοινοβουλευτικές καινουργιες οι οποίες πιθανών να μπορέσουν να συνεργαστούν με εμάς", σημείωσε.

Και πρόσθεσε: "Υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που δεν είναι ακροδεξιοί ούτε έχουν τη λογική και το λόγο που έχει αυτός που περιέγραψα προηγουμένως ή ο κ. Μεϊμαράκης. Αυτοί που προέρχονται από την καραμανλική σχολή του μεσαίου χώρου, χωράνε μαζί μας στη δημιουργία μιας κυβέρνησης. Την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει Μεϊμαράκης, όπως δεν θα υπάρχει πιθανώς και η Γεννηματά".

Για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ήταν έντιμη και δεν ράγισε παρά τις πολιτικές διαφορές ενώ αναγνώρισε ότι στο πρόγραμμα που υπεγράφη υπάρχουν θετικά στοιχεία όπως η κατάργηση του αγγλικού δικαίου και η απομείωση του χρέους αλλά και αρνητικά όπως η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και το 23% στην φορολόγηση.

Εν συνεχεία παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του που αφορούν σε αναβάθμιση των επαγγελματικών επιμελητηρίων για πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας, σε διαμόρφωση σαφούς φορολογικού περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων, σε πρόταση για φορολογική αμνηστεία με μηδενική φορολόγηση για επενδύσεις που θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, σε μεταφορά όλων των επισφαλών δανείων επιχειρήσεων σε κρατικό φορέα επενδύσεων που θα στελεχωθεί από δανεικά στελέχη από ΣΕΒ, ΕΒΕΑ με κριτήριο την αριστεία επιχειρήσεων που τώρα απασχολούνται, σε επαναπατρισμό κεφαλαίων καταθέσεων εξωτερικού μέσα από την άπαξ εφαρμογή δυνατότητας φορολογικής αμνηστίας που θα είναι κλιμακωτός συνδυασμός φορολογικού συντελεστή και επιθετικών κινήτρων και σε δημιουργία κρατικούς φορέα εθνικού κεφαλαίου που να είναι ο κουμπαράς εξυπηρέτησης των τοκοχρεωλυστικών δόσεων των μνημονίων και θα τιτλοποιεί αποκλειστικά δικαιώματα του Δημοσίου.

Ανέφερε πως με το αποτέλεσμα των εκλογών είτε θα ξεκινήσει να λειτουργεί η οικονομία και θα έρθει η ανάπτυξη με τα 35 δισ. του πακέτου Γιούνκερ "είτε θα επιλέξει ο ελληνικός λαός να γυρίσουμε πίσω και καιροφυλαχτούν οι δεινόσαυροι να ξαναχτίσουν το παλιό κομματικό κράτος και μάλιστα τώρα μαζί".

Διαβάστε επίσης: