ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί έπαθαν πλάκα όταν έμαθαν την ταυτότητα του ληστή τριών τραπεζών;

Ο δράστης συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα – Σε μία από τις ληστείες έφυγε σαν κύριος με ταξί…

 

 

 

Ήταν το πρόσωπο της διπλανής πόρτας, ένας άεργος 37χρονος που είχε μετακομίσει πριν από ένα χρόνο, από τον Πειραιά στο χωριό του στα Δαμάνια και δεν έδειχνε πως θα μπορούσε να είναι ο ληστής των τραπεζών, προκαλώντας μάλιστα συχνά την τύχη του, με τον τρόπο που χτυπούσε…

Ο δράστης λήστεψε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, το υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και την τράπεζα Πειραιώς στα Πεζά, από όπου άρπαξε τις εισπράξεις της ημέρας και έφυγε με ταξί.

Μοιραίο, ωστόσο, για τον 37χρονο στάθηκε ένα αποτύπωμά του που βρέθηκε στη σακούλα με την οποία είχε μεταφέρει χρήματα από ληστεία. Ήταν ίδιο με το αποτύπωμα που βρέθηκε στη λεωφόρο Κνωσού, στην Συνεταιριστική Τράπεζα.

Οι αρχές το ταυτοποίησαν με τα αποτυπώματά του, που είχε στα αρχεία της παρά το ότι δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Μόνο μία φορά, πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει καταγγελία σε βάρος του από γειτόνισσά του για πυροβολισμούς, όμως ο 37χρονος δεν είχε συλληφθεί τελικά.

Από αυτό το αποτύπωμα όμως, που υπήρχε από την εποχή που έβγαλε ταυτότητα, ταυτοποιήθηκε ενώ αναμένονται από το εγκληματολογικό εργαστήριο της ΕΛ.ΑΣ. τα αποτελέσματα από την εξέταση γενετικού υλικού του που βρέθηκε στα Πεζά. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: