ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προηγήθηκε της «τηλεμαχίας»: Το παρασκήνιο πριν από τη μεγάλη μάχη

Τσίπρας και Μεϊμαράκης προσήλθαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ λίγα λεπτά μετά τις 20.30, ενώ στην είσοδο του κτιρίου τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης.

 

Οι έξι δημοσιογράφοι που θα «ανακρίνουν» τους δύο μονομάχους άρχισαν να φτάνουν στην Αγία Παρασκευή λίγο πριν τις 8 το βράδυ. Πρώτη έφτασε στο Ραδιομέγαρο η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, ενώ λίγα λεπτά αργότερα προσήλθε στο κτίριο ο Αντώνης Σρόιτερ.

Μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής έξω από την ΕΡΤ

Την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα ανέμενε έξω από το ραδιομέγαρο ομάδα μεταλλωρύχων για να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή των εργασιών εξόρυξης στην Ολυμπιάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. 

Οι μεταλλωρύχοι χτυπούσαν τα κράνη τους στην άσφαλτο και φώναζαν συνθήματα κατά της προηγούμενης κυβέρνησης και του τέως υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη, ενώ αμέσως μόλις είδαν τον κ. Τσίπρα να εισέρχεται στο κτίριο λίγα λεπτά μετά της 20.30 του είπαν: «Τσίπρα αλήτη μας έκλεισες το σπίτι».

Νωρίτερα, οι μεταλλωρύχοι βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη λεωφόρο Μεσογείων. 

Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας όλοι βρίσκονταν στις θέσεις τους έξω και μέσα από το Ραδιομέγαρο. Δημοσιογράφοι, καμεραμέν και τεχνικοί είναι σε κατάσταση συναγερμού, κάνοντας συνεχείς συνδέσεις κι ανταποκρίσεις με τα μέσα στα οποία εργάζονται.

Ο ίδιος πυρετός επικρατεί και στο εσωτερικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τα μέτρα ασφαλείας κι αυτή τη φορά να είναι δρακόντεια. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ακροβολιστεί περιμετρικά του μεγάρου της Αγίας Παρασκευής, ενώ η είσοδος σε όσους επιθυμούν να περάσουν στο εσωτερικό του είναι απαγορευτική εφόσον δεν εργάζονται σε αυτό ή δε διαθέτουν την απαραίτητη διαπίστευση.

Ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» όλους τους χώρους του κτηρίου, ενώ σε κάθε όροφο του Ραδιομεγάρου έχουν τοποθετηθεί security που τσεκάρουν τη διέλευση κάθε ατόμου. Σημειώνεται πως ακόμη και για εργαζόμενους της ΕΡΤ υπάρχουν «μη προσβάσιμοι» χώροι.

Διαβάστε επίσης: