ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έβγαλε» το ντιμπέιτ πρωθυπουργό;Τι λένε τα κομματικά επιτελεία-Τι έδειξαν τα διαδικτυακά γκάλοπ

Ως πολιτικό εργαλείο, που μπορεί να οδηγήσει σε κάποια πρώτα συμπεράσματα για τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, εξετάζουν τη χθεσινή τηλεμαχία τα κομματικά επιτελεία.

Κουμουνδούρου και Συγγρού έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ανάλυσης της βραδιάς, των τοποθετήσεων, των αντιπαραθέσεων, των έξυπνων ατακών ακόμα και της εικόνας των δύο αρχηγών προκειμένου να εξάγουν μια πλήρη εικόνα του τηλεοπτικού αποτελέσματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα κέρδη του ντιμπέιτ θα φανούν στην κάλπη

Από την Κουμουνδούρου εκφράζουν την πλήρη ικανοποίηση τους και εκτιμούν ότι "την Κυριακή θα ολοκληρωθεί το πρώτο βήμα που έγινε τον Ιανουάριο". Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ -όπως ήταν αναμενόμενο- στέκονται σε πρώτη φάση στα προτερήματα του Αλέξη Τσίπρα. Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε με νόημα ότι "ήταν ειλικρινής, τεκμηριωμένος και γρήγορος", τονίζοντας ακόμη ότι είναι στα "συν" ότι δεν απέφυγε να απαντήσει σε καμία ερώτηση από όσες του έγιναν.
Μάλιστα, η ίδια πηγή συμπεριέλαβε στα θετικά το "δυνατό μπάσιμο που έκανε στην αρχή για τις συνεργασίες" ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το μπαράζ των τριών παρεμβάσεων (που ακολούθησαν αμέσως μετά ) και συγκεκριμένα για θέματα που άπτονται μεγάλου ενδιαφέροντος όπως: η διαπλοκή, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη στον τόπο.

Την ίδια ώρα, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, άσκησε σκληρή κριτική και…απασφαλίζοντας είπε ότι ο κ. Μειμαράκης, "εμφανίστηκε ως ο εκπρόσωπος του παλαιοκομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού". Μάλιστα, ανεβάζοντας τους τόνους προχώρησε στην εκτίμηση ότι από τις τοποθετήσεις του αρχηγού της ΝΔ "θα παλινορθωθεί ο παλαιοκομματισμός και θα υπάρξει αποσταθεροποίηση της κοινωνίας και της οικονομίας", ενώ συμπλήρωσε πως "η  ΝΔ όπως αποδείχτηκε, δεν είχε  να προτείνει τίποτα και ο κ. Μεϊμαράκης κατεβαίνει με πρόγραμμα Αντώνη Σαμαρά".

ΝΔ: Σήμερα η ΕΡΤ έβγαλε νέο πρωθυπουργό

Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας την εμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν τα εξής:
«Επιβεβαίωσε την υπεροχή του έναντι του Α. Τσίπρα και αυτό που ήταν το κεντρικό ζητούμενο, την πρωθυπουργικότητά του. Σήμερα η ΕΡΤ έβγαλε νέο πρωθυπουργό. Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε όχι απλώς στο ύψος των περιστάσεων αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες, όχι μόνο των φίλων της ΝΔ αλλά και των αναποφάσιστων. Σοβαρός εκεί που έπρεπε, μίλησε τεκμηριωμένα αλλά και με χιούμορ. Ένας νέος σύγχρονος αρχηγός που είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας».

«Ο κόσμος κρίνει ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στο χθεσινό ντιμπέιτ, ποιος κέρδισε καθαρά και όχι στα σημεία», είπε στα Παραπολιτικά  90,1 ο  εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Ξεκαθάρισε πως η χώρα πρέπει να επανέλθει στη σταθερότητα και αυτό έχει να κάνει με τις συνεργασίες και υποστήριξε πως με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σίγουρο εάν θα υπάρχει κυβέρνηση μακράς πνοής σημειώνοντας πως το πρόβλημα είναι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καραγκούνης τόνισε πως η ΝΔ ζητά κυβέρνηση με την συμμετοχή όλων των δυνάμεων, αρκεί -όπως είπε- να υπάρχει ένα μίνιμουμ πρόγραμμα.

Τι έδειξαν τα διαδικτυακά γκάλοπ για τον νικητή του ντιμπέιτ

Σε ψηφοφορία στο twitter έθεσε το ερώτημα "ποιος κέρδισε στο debate" o Νίκος Χατζηνικολάου. Ανέβασε το ερώτημα και ζήτησε από το κοινό να κάνουν retweet όσοι πιστεύουν ότι κέρδισε ο Τσίπρα και fav αν θεωρούν ότι ο κερδισμένος ήταν ο Μεϊμαράκης. Δείτε το αποτέλεσμα

Οι ιστοσελίδες lifo και athensvoice με την λέξη του ντιμπέιτ κάνουν γκάλοπ με συγκεκριμένα ερωτήματα αναφορικά με το τι άκουσαν από Τσίπρα και Μεϊμαράκη και τα συμπεράσματα τους.

Lifo: Ποιος πολιτικός κέρδισε τις εντυπώσεις;

  • 65% Τσίπρας
  • 35% Μεϊμαράκης

Athens Voice: Ποιος πολιτικός αρχηγός πιστεύετε ότι έδωσε τις πιο πειστικές απαντήσεις;

  • 58% Μεϊμαράκης
  • 42% Τσίπρας