ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν τις εκλογές της Κυριακής – Τα σχέδια Τσίπρα-Μεϊμαράκη

Κομβικό σημείο τέλος, της προσέγγισης των αναποφάσιστων ψηφοφόρων αποτελεί και το θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών την επομένη του εκλογικού αποτελέσματος.

 

 

 

 

Χθες, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε τόσο ξεκάθαρος και καθησυχαστικός και με γνώμονα να κερδίσει και το συντηρητικό ψηφοφόρο διαβεβαίωσε ότι «από την άλλη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους στην κάλπη της Κυριακής, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους».

 Στην περίπτωση ωστόσο που δεν υπάρξει αυτοδυναμία-πράγμα πολύ πιθανό από τα εως τώρα δεδομένα- στην Κουμουνδούρου είναι λογικό να επιθυμούν έστω τη μεγαλύτερη δυνατή επικράτηση, ώστε την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ευχέρεια… κινήσεων στη «σκακιέρα» των συνεργασιών.

Κι αυτό γιατί, ναι μεν ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει τα περί έντιμης συγκυβέρνησης με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, ωστόσο, αν δεν περάσουν το κοινοβουλευτικό κατώφλι, οι συνθήκες θα είναι άλλες. Στην περίπτωση αυτή, «οι όροι μιας συνεργασίας θα είναι σκληροί» , αναφέρει με νόημα στενός του συνεργάτης του πρωθυπουργού αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ανοίξει «παράθυρο»  προς Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Μάχη τριών ημερών στη ΝΔ για τα μάτια των αναποφάσιστων
Στη δεξαμενή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων στοχεύει και το επιτελείο της ΝΔ, αφού όπως επισημαίνουν από το γαλάζιο στρατόπεδο η εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί αφού καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. 

Μάλιστα μετά το ντιμπέιτ τον κυρίων Τσίπρα και Μεϊμαράκη στην Συγγρού ισχυρίζονται πως ο πρόεδρος της ΝΔ ενίσχυσε με την παρουσία του την εικόνα του κόμματος κερδίζοντας αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Και δημοκοπικά εξάλλου φαίνεται πως οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα γι αυτό και στη ΝΔ τρεις ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες έχουν ρίξει το βάρος της μάχης στο Λεκανοπέδιο, αφού θεωρούν ότι η πρωτεύουσα μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την πρώτη θέση.

Την ίδια ώρα στο γαλάζιο επιτελείο ποντάρουν πολλά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, όπου ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα επιχειρήσει να κάνει επίδειξη ισχύος με συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας την Πέμπτη στις 19:30.

Διαβάστε επίσης: