ΔΙΕΘΝΗ

Έσωσε 10χρονος συμμαθητές του από αναποδογυρισμένο σχολικό

Για τον μικρό Νίκολας Σιέρα, η ημέρα αυτή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του. Ο 10χρονος από την Τάμπα στην Φλόριντα των ΗΠΑ ήταν ένας από τους 27 μαθητές που μετέφερε το σχολικό προς τα σπίτια τους. 
 

 

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, το λεωφορείο έφυγε από τον δρόμο και ανατράπηκε, πέφτοντας μέσα σε μια λίμνη βάθους γύρω στο 1,5 μέτρο.

Ο μικρός Νίκολας δεν δίστασε στιγμή, και όταν επιβεβαίωσε ότι μπορεί να είναι ασφαλής ο ίδιος, γύρισε πίσω και άρχισε να βγάζει όσους συμμαθητές του βρίσκονταν σε δύσκολη θέση. Αφού έβγαλε τον πρώτο και τον έφερε σε ασφαλή θέση στην όχθη της λίμνης, επέστρεψε και έσωσε άλλους δύο.

Στην συνέχεια προσπάθησε να βγάλει και άλλους συμμαθητές που πλέον είχαν συνέλθει από το σοκ, όμως πλέον είχε καταφθάσει η αστυνομία που ανέλαβε την διάσωση των υπόλοιπων παιδιών. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αστυνομικών δυνάμεων κανένας από τους μικρούς μαθητές δεν έχει σοβαρά τραύματα ενώ ερευνώνται και οι συνθήκες του ατυχήματος.

Όσο για τον μικρό Νικόλα, η απάντηση για τον λόγο που τον οδήγησε να μπει στον κίνδυνο, ήταν τόσο αθώα και αφοπλιστική όσο και η ηλικία του: «Δεν θα ήταν δίκαιο να πέθαιναν αυτοί και εγώ να ζούσα». Πραγματικός μικρός ήρωας με τα όλα του…

Διαβάστε επίσης: