ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Τσίπρα – Καμμένου για Νικολόπουλο, Κουίκ

​Σβήνουν και γράφουν στο Μαξίμου τα ονόματα των νέων υπουργών της κυβέρνησης, με το παρασκήνιο να δίνει και να παίρνει.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κυβερνητική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεκίνησε με καυγά όταν ο Π. Καμμένος ζήτησε να δοθεί υπουργείο στον βουλευτή Αχαΐας, Ν. Νικολόπουλο.

Όπως και τον περασμένο Ιανουάριο έτσι και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό, καθώς ο κ. Νικολόπουλος στο παρελθόν έχει προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια, με δηλώσεις του, όπως το γνωστό ομοφοβικό σχόλιο για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

Διαφωνία όμως υπήρξε και για τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν υφυπουργός Επικρατείας, αλλά στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον Α. Τσίπρα, να αναλάβει ο Τ. Κουίκ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όμως για μια ακόμα φορά πήρε ένα κοφτό «όχι» από τον πρωθυπουργό.

Κι αυτό γιατί εφόσον ο κ. Καμμένος αρνήθηκε τη θέση του Β΄ αντιπροέδρου της κυβέρνησης και επέλεξε πάλι το υπουργείο Άμυνας, τότε κατά τον ίδιο, οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να έχουν και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.