ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεων… συνέχεια για Καμμένο- Αναταράξεις στους ΑΝΕΛ

Παρά την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου από τη θέση του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τα αντισημιτικά tweets συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υπόθεση με τα βέλη να στρέφονται σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο για την επιλογή του εν λόγω προσώπου. Τη θέση θα αναλάβει ο Παναγιώτης Σγουρίδης, όπως επιβεβαίωσε o ίδιος με σημερινές του δηλώσεις.

 

 

 

 

Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μίλησε για "μεγάλο σφάλμα" που "ευτυχώς διορθώθηκε γρήγορα".

"Δεν μπορεί μια κυβέρνηση δικιά μας να έχει μια τέτοια υπόθεση υπουργού στους κόλπους της. Είναι πάρα πολύ βαριά υπόθεση να σηκώσουμε εμείς οι οποίοι είμαστε οι αξίες της Αριστεράς", τόνισε.

Στην ίδια εκπομπή ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι "είναι αδιανόητο να υποκρίνεται ο κ. Τσίπρας ότι δεν τα ήξερε", ενώ διερωτήθηκε: "Δεν θέλει τον κ. Καμμένο για υπουργό του αλλά τον θέλει για βουλευτή της συγκυβερνήσεώς του. Δηλαδή αν αύριο ο κ. Τσίπρας στεκόταν στις ψήφους της Χρυσής Αυγής θα δεχόταν να είναι πρωθυπουργός;".

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του κ. Δημήτρη Καμμένου ότι τα επίμαχα σχόλια δεν έχουν αναρτηθεί από τον ίδιο και πως οι λογαριασμοί του στα κοινωνικά δίκτυα έχουν παραβιαστεί, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε:

"Tα tweets είναι προφανώς δικά του. Δεν συζητείται αυτό. Και στα tweets αυτά, στα περισσότερα, έχει απαντήσει ο ίδιος από κάτω. Δεν είναι μια ανάρτηση, έχει διάλογο από κάτω. Άρα είναι αστεία η δικαιολογία περί Σφακιανάκη".

Έστρεψε επίσης τα βέλη του και κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, λέγοντας: "Είναι σχεδόν αστείο ότι ο κ. Πάνος Καμμένος σχεδόν σε κάθε του ομιλία δεν παύει να τονίζει ότι η ΝΔ των ακροδεξιών Γεωργιάδη και Βορίδη δεν του κάνει όταν στο κόμμα του έχει βουλευτή τον Δημήτρη Καμμένο".

Η πρώην βουλευτής του κόμματος και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου, είπε στο ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά" ότι ήταν γνωστές οι απόψεις του Δημήτρη Καμμένου, ενώ επισήμανε ότι ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος έπρεπε να τα γνωρίζει αυτά.

"Περίμενα και ο πρόεδρος ο Πάνος Καμμένος να τα γνωρίζει όλα αυτά και να μην προταθεί ένα πρόσωπο στην κυβέρνηση το οποίο τελικά έκανε ζημιά και στον ίδιο τον Πάνο τον Καμμένο", ανέφερε.

Πάντως ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, χαρακτήρισε απαράδεκτα και ρατσιστικά τα εν λόγω tweets και τόνισε ότι "δεν μπορεί να μένει καμία σκιά και ιδίως σε θέματα ηθικής τάξεως".

"Η κυβέρνηση δεν έχει χρόνο ούτε να κάθεται να κάνει διερευνήσεις και να χάνει έστω και ένα λεπτό από τη μάχη την οποία θα δώσει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό", υπογράμμισε και διαβεβαίωσε ότι η σχέση του με τον Πρωθυπουργό είναι άριστη.

"Εμείς έχουμε μια άριστη συνεργασία. Όποιοι προσπαθούν να βρουν προβλήματα δεν θα βρουν. Εμείς με τον Αλέξη τον Τσίπρα θα συνεργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο και δεν πρόκειται να δεχτούμε μύγα στο σπαθί μας και είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει θα είμαστε μαζί".

Ερωτηθείς αν γνώριζε για τα tweets του Δημήτρη Καμμένου, αλλά και σχετικά με το επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί παλαιότερα μεταξύ του στελέχους αυτού των ΑΝΕΛ και της εκπροσώπου του κόμματος Μαρίνας Χρυσοβελώνη απάντησε:

"Ο ίδιος έλεγε ότι υπάρχουν 20 διαχειριστές στον λογαριασμό και όταν ήρθε η ώρα να δώσει εξηγήσεις η απάντηση ήταν ότι δεν είναι δικά μου. Είναι άλλων διαχειριστών. Τότε δεν είχε δημιουργηθεί κάνα τεράστιο πρόβλημα ούτε είχα δει εγώ τέτοιου ύψους ρατσισμού και αντισημιτισμού tweets. Δεν θα τον είχα αφήσει να μπει στη Βουλή καν".

Θα παραμείνει βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Δημήτρης Καμμένος, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ. Μιλώντας στο Ακραίως στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο είπε πως «δεν υπάρχει θέμα με τη συμμετοχή του Δ. Καμμένου στην ΚΟ των ΑΝΕΛ » ενώ πρόσθεσε πως «μέσα στη Βουλή πουθενά δεν έβγαλε κάτι που να προκαλούσε την αντίδραση, κάτι ρατσιστικό ή ομοφοβικό».
Ο κ. Κουίκ ισχυρίστηκε πως «πολλές φορές twitter και facebook μπορεί να γίνουν καταστροφικά αν δεν ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιείς» ενώ τόνισε πως «δεν μπορείς να κάνεις πολιτική με τα tweets και τα facebook».

Νέος υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, μετά τη θητεία – ρεκόρ διάρκειας μόλις 12 ωρών του Δημήτρη Καμμένου, θα είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

"Μου ζήτησαν να αναλάβω υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων", είπε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 989, ενώ προσθέτονας ότι του έχει ζητηθεί από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε οποιονδήποτε ανασχηματισμό να αναλάβει μία θέση.

"Οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει με υπουργούς της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και η αποπομπή του Δ. Καμμένου, λόγω των αντιδραστικών απόψεών του, ούτε μπορούν ούτε πρέπει να 'ξεπλύνουν' το συνολικό χαρακτήρα της κυβέρνησης και την αντιλαϊκή πολιτική, που όλα τα στελέχη της δηλώνουν έτοιμα να εφαρμόσουν", αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Οι ΑΝΕΛ υπερασπίζονται τον Καμμένο με επίθεση στη ΝΔ

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο γραμματέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιάννης Μοίρας, υπερασπίζεται τον βουλευτή, κρατεί όμως και αποστάσεις ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη ΝΔ.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το Κίνημα Πολιτών το οποίο:

Αποδέχεται και υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα κάθε συμπολίτη και συνανθρώπου.

Απορρίπτει τα ρατσιστικά στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, καθώς και κάθε διαίρεση ή διαχωρισμό που προκύπτουν από αυτά.

Πιστεύει στην ελεύθερη βούληση και στις επιλογές του ατόμου και των ομάδων, με δεδομένο ότι αποδίδεται την ίδια στιγμή ο αναγκαίος σεβασμός στην κυρίαρχη δημοκρατική βούληση και τις επιλογές του συνόλου, στο Σύνταγμα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και στις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες του Έθνους και του λαού μας που αποτελούν θεμέλιο ενός ισχυρού τμήματος της συλλογικής συνείδησης, σκέψης και συμπεριφοράς.

Δεν αφήνουμε κανένα ίχνος να σκιάσει το δημοκρατικό χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία μας και γι’ αυτό το λόγο χθες δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά στις αποφάσεις μέχρι να ακολουθήσουν οριστικά συμπεράσματα στην υπόθεση που προέκυψε αναφορικά με λογαριασμό βουλευτή μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ότι με αφορά ως γραμματέα, δύο στις τρεις -συνολικά- περιπτώσεις για τις οποίες έχω απευθυνθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος αφορούν σε παραπτώματα μελών εμπεριέχοντα στοιχεία ρατσισμού και αντισημιτισμού και πάνω σε τέτοια θέματα είμαι άτεγκτος.

Πέραν των παραπάνω, στηλιτεύουμε την εσπευσμένη ανάμιξη διαφόρων «προθύμων» στον πολιτικό θόρυβο ο οποίος δημιουργήθηκε χθες.

Πρώτη απ’ όλους δεν δικαιούται να ομιλεί η Νέα Δημοκρατία εφόσον έχει στις τάξεις της, σε ρόλους μάλιστα δελφίνων, βαρόνων και βαρονέτων, στελέχη τα οποία:

– Είχαν διατελέσει επικεφαλής φιλοχουντικών μορφωμάτων ή ακροδεξιών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών κομμάτων, είχαν αποτελέσει πολιτικά τέκνα του γνωστού Ζαν Μαρί Λεπέν και είχαν ασκήσει «δεξιό -κατά την έκφραση των ιδίων-ακτιβισμό» κραδαίνοντας φονικά όπλα.

– Έχουν αρνηθεί δημοσίως, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που επικαλείται και η Χρυσή Αυγή, τη μεγάλη ιστορική αλήθεια της θυσίας των φοιτητών του Πολυτεχνείου στο βωμό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

– Έχουν ζητήσει να βαφτούν με αίμα τα σύνορά μας για να δοθεί λύση στο Μεταναστευτικό.

– Έχουν προσάψει στην Χρυσή Αυγή μονάχα το αδίκημα της «αντιποίησης αρχής» και «το πολύ καμιά σφαλιάρα σε μετανάστη» για να ‘χει να λέει η «προοδευτικιά δημοσιογραφία».

Αναθεώρηση της στάσης τους όμως πρέπει να επιδείξουν και άλλα κόμματα και δυνάμεις, τα οποία από τη μία πλευρά προτάσσουν την αρχή της υπεράσπισης της διαφορετικότητας και της καταπολέμησης των ρατσιστικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων, αλλά από την άλλη πλευρά αντιμετωπίζουν περίπου ως ιδεολογικά «λεπρούς» όλους όσους πιστεύουμε στο Έθνος, στη Θρησκεία και στην Παράδοση – μαζί πάντοτε με την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Ισότητα και τη Δικαιοσύνη.

Τέλος απευθύνουμε γενική έκκληση για ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση, διότι η μικροπολιτική που ασκείται, ο λαϊκισμός και η κατασκευή εντυπώσεων δεν είναι απλά ότι αποσκοπούν να πλήξουν τη φυσιογνωμία ενός κόμματος ή την συνοχή μίας κυβέρνησης, αλλά υπονομεύουν την πολιτική ζωή της χώρας σε μία κρίσιμη και ευαίσθητη για αυτήν περίοδο».

Διαβάστε επίσης: