ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συγχαρητήρια Αλέξη» από τον Ομπάμα – τι ευχήθηκε για την οικονομία

Με τηλεφώνημά του στον Ελληνα πρωθυπουργό την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την επανεκλογή.

 

Η επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαράκ Ομπάμα έρχεται λίγα 24ωρα πριν ο Ελληνας πρωθυπουργός μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρεται από ελληνικής πλευράς, οι κ. Τσίπρας και Ομπάμα «συζήτησαν τις εξελίξεις που σχετίζονται με το ζήτημα των προσφυγικών ροών, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη».

O Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί αύριο για τις ΗΠΑ. Το «κυρίως μενού» περιλαμβάνει την άτυπη συνάντηση που θα έχει με τον Μπάρακ Ομπάμα στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι λεπτομέρειες αυτού του ραντεβού.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει πιθανότατα συνάντηση και με τον Τζον Κέρι, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σχετικό αίτημα από την πλευρά του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου με το μεταναστευτικό να είναι στην κορυφή της ατζέντας.

Διαβάστε επίσης:

 Οδηγίες «καλής συμπεριφοράς» του Τσίπρα στους υπουργούς του