ΔΙΕΘΝΗ

Οι τρομακτικές στιγμές προσγείωσης ενός αεροπλάνου- BINTEO

Τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησαν οι επιβάτες κατά την ώρα της προσγείωσης ενός αεροπλάνου στη Γερμανία κατέγραψε η κάμερα καθώς ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη έδινε μάχη με τους πλευρικούς ανέμους μέχρι να προσεγγίσει ασφαλώς τον αεροδιάδρομο

 

 

 

Το βίντεο δείχνει ένα αεροπλάνο της Emirates να παραπαίει πλησιάζοντας τον αεροδιάδρομο του Dusseldorf, γέρνοντας δεξιά κι αριστερά πριν ο δεξιός τροχός βρει επιτέλους την άσφαλτο. Την ώρα εκείνη εκτός από τη βροχή που είχε υγράνει το οδόστρωμα του αεροδιάδρομο έπνεαν και ισχυροί άνεμοι. Παρόλα αυτά η προσγείωση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και με ασφάλεια, ασχέτως του τρόμου που θα πήραν οι επιβάτες.

Το εντυπωσιακό βίντεο ανέβηκε στο YouTube από τον έναν υπάλληλο του αεροδρομίου και ο χρήστης, που έχει μαγνητοσκοπήσει άπειρες προσγειώσεις διευκρίνισε πως ήταν η πρώτη φορά που είδε να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αεροσκάφος τέτοιου μεγέθους. «Η προσγείωση όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι είναι θέαμα εντυπωσιακό αλλά στην περίπτωση ενός τόσο μεγάλου αεροσκάφους είναι απίστευτο ανέφερε ο εργαζόμενος».

Μιλώντας στην MailOnline, ο Steven Draper, εκπρόσωπος της βρετανικής αεροπορικής ένωσης (BALPA) και πρώην πιλότος δήλωσε πως «Για τους πιλότους τέτοιες συνθήκες είναι καθημερινό φαινόμενο. Η προσγείωση με ισχυρούς πλευρικούς ανέμους ή ακόμα και ανεμοστρόβιλο απαιτούν ιδιαίτερο χειρισμό και έχουν μεγάλη δυσκολία. Αυτός είναι και ο λόγος που κατά την διάρκεια της πτήσης χρησιμοποιείται ο αυτόματος πιλότος, ώστε οι υπεύθυνοι να κρατήσουν τις δυνάμεις τους για την προσγείωση».

Από πλευράς του μιλώντας στην MailOnline, o Dai Whittingham επικεφαλής της Ασφάλειας Πτήσεων της Βρετανίας, κατέθεσε πως«επειδή οι πλευρικοί άνεμοι είναι καθημερινό φαινόμενο αν και άβολοι δεν είναι τόσο επικίνδυνοι».

Αν και δεν έχουμε τις γνώσεις να αμφισβητήσουμε τη γνώμη των ειδικών σίγουρα οι επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσεις θα είχαν διαφορετική άποψη αν είχαν ερωτηθεί…