ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα βήμα πριν από το «ναι» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Βήματα προς την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της Ν.Δ. έχει κάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τους συνεργάτες του να επισημαίνουν ότι προτεραιότητά του θα είναι η ενότητα του κόμματος. Ο ίδιος μιλώντας με τους πολιτικούς συντάκτες χθες στη Συγγρού, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.
 

«Οι ανακοινώσεις δεν είναι μια απλή δήλωση. Χρειάζεται περίσκεψη, πρόταση και υπογραφές. Θα ήταν εύκολο για μένα να πω ένα ναι ή ένα όχι. Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και θα το ανακοινώσω όταν το κρίνω» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Αδωνι Γεωργιάδη απάντησε πως όλοι οι υποψήφιοι είναι φίλοι του. «Τους σέβομαι, τους εκτιμώ, έχουμε αγωνιστεί μαζί», σημείωσε. 

«Το ζητούμενο πάντως δεν είναι ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων αλλά οι υπογραφές», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης, με τους συνεργάτες του να τονίζουν ότι επειδή ο ίδιος γνωρίζει πως αυτές οι διαδικασίες δημιουργούν τριβές, αν τελικά είναι υποψήφιος και εκτιμώντας ότι τότε θα εκλεγεί πρόεδρος, έχει αποφασίσει να μην υπογράψουν την υποψηφιότητά του βουλευτές, περιφερειάρχες ή αντιπεριφερειάρχες. 

Παράλληλα από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη παρατηρούσαν ότι πολλοί απ’ αυτούς που εκδηλώνουν την πρόθεση να διεκδικήσουν την αρχηγία της Ν.Δ. το κάνουν για τα 10 λεπτά δημοσιότητας, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι η εικόνα της Ν.Δ. με τους πολλούς υποψήφιους δεν χαλάει. «Η εικόνα των προσώπων χαλάει», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έκρυψε πάντως την ενόχλησή του για τη στάση του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της εφορευτικής επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκου, τον οποίο η πλευρά Μεϊμαράκη, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγγέλλουν ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα. 

«Δεν διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος τις διαδικασίες. Κανενός η στάση δεν με ενοχλεί. Ολοι είναι συνεργάτες μου. Ωστόσο έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά. Από το στρατόπεδο Τζιτζικώστα πάντως δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν τις υπογραφές, που όπως υποστηρίζουν ξεπερνούν τις 70 και υπεραμύνονται της διαρχίας σε κόμμα και Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

Στο μεταξύ, σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Ακραίως» ο Νικήτας Κακλαμάνης. «Ακούω περίεργα πράγματα. Ακούω ότι πίσω από τους περισσότερους υποψήφιους βρίσκονται επιχειρηματικά τζάκια. Δεν θα μας επιβάλλουν οι επιχειρηματίες τον αυριανό αρχηγό της Ν.Δ.», σημείωσε το κορυφαίο στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης.

Την οποιαδήποτε εμπλοκή του στη διαδικασία εκλογής προέδρου στη Ν.Δ. διέψευσε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, καθώς φήμες τον έφεραν να υπογράφει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. «Η διαδικασία μέχρι τώρα απογοητεύει την κοινωνία και σε τελική ανάλυση αδικεί και τους ίδιους τους υποψηφίους. Ελπίζω στην πορεία αυτό να αλλάξει. Προσωπικά, θα ήθελα λίγες και σοβαρές υποψηφιότητες και πολιτικό διάλογο. Αυτό που προέχει είναι να μη βγει η παράταξη τραυματισμένη και να μη χάσει τη σοβαρότητά της» έγραψε στο facebook. 

Ο συνομήλικος του κ. Τζιτζικώστα και έτερος περιφερειάρχης της Ν.Δ., Κώστας Μπακογιάννης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος. «Εχω υπογράψει ένα συμβόλαιο τιμής με τον λαό της Στερεάς Ελλάδας και την υπογραφή μου σκοπεύω να την τιμήσω», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης. 

πηγή : e-typos.com