ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν και πάλι οι πόρτες του δημοσίου για 900 επίορκους – Κατηγορούνται ακόμα και για κακουργήματα

Οι πόρτες του Δημοσίου ανοίγουν και πάλι για 900 επίορκους υπαλλήλους που κατηγορούνται ακόμα και για κακουργήματα.

 

 

 

 

Γιατροί που έπαιρναν φακελάκια, εφοριακοί που λαδώνονταν ή ακόμη και υπάλληλοι που έχουν κατηγορηθεί για όπλα, ναρκωτικά και μαστροπεία επιστρέφουν στο δημόσιο με τους αρμόδιους υπουργούς να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Οι επίορκοι επιστρέφουν στις δουλειές τους και πληρώνονται κανονικά καθώς τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια δεν έχουν συνεδριάσει για να κρίνουν την τύχη τους.

«Ατσαλάκωτος» επέστρεψε στη  θέση του εφοριακός υπάλληλος που κατηγορείται για υπεξαίρεση 150.000 ευρώ. Την ίδια τύχη είχε και γιατρός νοσοκομείου της Βόρειας Ελλάδας που πιάστηκε για φακελάκι και ήδη έχει καταδικαστεί σε πρόστιμο 5.000 ευρώ και φυλάκιση 12 μηνών. Το ίδιο όμως θα συμβεί και με άλλους τρεις γιατρούς εκ των οποίων ο ένας έχει καταδίκη δύο ετών, ένας ακόμη που εκβίαζε ασθενή πριν την εγχείρηση, αλλά και ένας τρίτος που απουσίαζε μόνιμα απ” τις εφημερίες.

Σήμερα αναμένεται η συνάντηση των κυρών Βερναρδάκη και Κατρούγκαλου ώστε να «παγώσει» η διαδικασία επιστροφής των συγκεκριμένων υπαλλήλων στο Δημόσιο μέχρι τουλάχιστον να λειτουργήσουν τα πειθαρχικά συμβούλια.