ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι δουλειές κάνουν Ζωή , Ραχήλ, Βαλαβάνη και όσοι έμειναν εκτός Βουλής;

Πολλά γνωστά ονόματα της πολιτικής ζωής της χώρας έμεινας εκτός Βουλής μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Και αφού έχασαν τη βουλευτική τους έδρα, οι περισσότεροι από αυτούς καλούνται να επιστρέψουν στον… «αγώνα», αλλά αυτή τη φορά στον επαγγελματικό στίβο.

 

Εκτός Βουλής έμειναν «δυνατά» ονόματα που μας είχαν απασχολήσει έντονα τα τελευταία χρόνια, κυρίως από τη Λαϊκή Ενότητα, που δεν κατάφερε την είσοδο της στο Κοινοβούλιο, όπως οι κ.κ. Στρατούλης, Κωνσταντοπούλου, Μακρή, Βαλαβάνη, Λαπαβίτσας, κ.α. Οι εκλογικές ανακατατάξεις οδήγησαν όμως σε ανάλογη μοίρα και άλλους πρώην συναδέλφους τους, όπως τον Ευριπίδη Στυλιανίδη από τη ΝΔ, την Ελένη Γερασιμίδου από το ΚΚΕ και την Αντιγόνη Λυμπεράκη από το Ποτάμι.

Επιστρέφοντας στην «ενεργό δράση» ως εργαζόμενοι, οι περισσότεροι από αυτούς θα εργαστούν ως νομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές πανεπιστημίων, αλλά και ηθοποιοί.

Στο Δημόσιο επιστρέφει η Ραχήλ Μακρή, που ήδη δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική, θα επιστρέψει στη θέση διευθύντριας στο υπ. Περιβάλλοντος και θα ξεκινήσει καταδύσεις.

Στη σύνταξη ως υπάλληλος του ΟΤΕ θα βγει ο Δημήτρης Στρατούλης, που όμως προειδοποιεί ότι θα επιστρέψει στα συνδικαλιστικά του καθήκοντα και ετοιμάζεται να δώσει νέους αγώνες.

Στον ΟΤΕ επιστρέφει και ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, όπου εργαζόταν από το 2006.

Τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα ετοιμάζεται να αναλάβει ξανά ο Κώστας Λαπαβίτσας. Αποκάλυψε μάλιστα ότι διαπραγματεύεται ξανά την έδρα του στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Αλλά και η Αντιγόνη Λυμπεράκη, από το Ποτάμι, επιστρέφει στην πανεπιστημιακή της έδρα, καθώς είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, θα συνεχίσει να είναι δραστήριο μέλος της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας «Action Aid» στην Ελλάδα και την Κένυα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ετοιμάζεται να αποχωριστεί την έδρα της αλλά και το αξίωμα του Προέδρου της Βουλή, θα επιστρέψει στα δικηγορικά της καθήκοντα.

Στη πρώτη του αγάπη, τη νομική, επιστρέφει και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αφού η ΝΔ έχασε την έδρα της στον νομό Ροδόπης και μετά από πολλά χρόνια.

Βλέποντας την «έξοδο» από τη Βουλή, αγαπημένοι ηθοποιοί επιστρέφουν στο θέατρο. Οπως η Ελένη Γερασιμίδου από το ΚΚΕ και ο Νίκος Ορφανός το Ποτάμι.

Εκπληξη αποτελεί και η επαγγελματική δραστηριότητα της Νάντιας Βαλαβάνη που θα επιστρέψει στην ασφαλιστική εταιρεία όπου εργαζόταν και είχε κάνει αναστολή επαγγέλματος. Θα συνεχίσει ωστόσο να ασχολείται με την πολιτική, αλλά και με τη συγγραφή.