ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πως απάντησαν οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ στην πρόσκληση για debate

Το debate μπαίνει στο παιχνίδι της…καλπης!

Κύκλοι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι το θέμα του debate αντιμετωπίζεται θετικά, αλλά δεν παύει να είναι ένα ζήτημα, που πρέπει να συζητηθεί μεταξύ των υποψηφίων, όπως επίσης και στην ΚΕΦΕ, και να αποφασισθεί αν θα υπάρξει μόνο η συγκεκριμένη τηλεμαχία ή και άλλες.

Επισημαίνουν πως η πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έγκειται στο να πραγματοποιηθούν δύο ή και πιο πολλές συνδιασκέψεις για διάφορα θέματα, ανάμεσα στα οποία θα συμπεριληφθεί και η εξωτερική πολιτική.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι η απάντησή τους ήταν θετική, από τη στιγμή που έλαβαν πρόσκληση από το διεθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Λ. Ταγματάρχη για τη διεξαγωγή debate ανάμεσα στους υποψηφίους.

Και ο Απόστολος Τζιτζικώστας απάντησε θετικά στην πρόταση για διεξαγωγή τηλεμαχίας, δηλώνοντας ανοιχτός σε κάθε πρόταση που προάγει το δημόσιο διάλογο και διευκολύνει την ανάδειξη των θέσεων των υποψηφίων. Συνεργάτες του Τζτζικώστα τονίζουν πως ο περιφερειάρχης έχει ήδη προτείνει τη διεξαγωγή πέντε τουλάχιστον θεματικών συνδιασκέψεων, στις οποίες θα τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής συνοχής, της ανεργίας, των θεσμών που πρέπει να έχει μια σύγχρονη Ελλάδα και των νέων βάσεων που πρέπει να τεθούν στη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας.