ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός-Μπλόκα και έλεγχοι σε 24ωρη βάση στον Προμαχώνα

Μπλόκα στα διόδια των εθνικών οδών, στις πύλες εισόδου της χώρας (μεταξύ αυτών και των Σερρών στον Προμαχώνα) και σε συγκοινωνιακούς κόμβους, στήνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ζητώντας την… κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ., σε 24ωρους ελέγχους εντοπισμού διακίνησης προϊόντων που δεν έχει αποδοθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

 

 

 

Η πρώτη στόχευση αφορά τον εντοπισμό καπνικών ειδών, αλκοολούχων ποτών, ενεργειακών προϊόντων που δεν έχει αποδοθεί ο ΕΦΚ.

Οι έλεγχοι θα αφορούν επίσης τον εντοπισμό όπλων, ναρκωτικών και παραποιημένων ειδών αλλά και οχημάτων με ξένες πινακίδες που δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη ταξινόμησης και γενικότερα παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

Η απόφαση δημιουργίας των Κινητών Ομάδων Ελέγχου πάρθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο πλαίσιο της θεσμικής μεταρρύθμισης της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων. Στις 30 Σεπτεμβρίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και Γενική Διεύθυνση Τελωνείων με έγγραφό της προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζητά την συνδρομή αστυνομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση περιστατικών που απαιτείται κάλυψη και από άλλες υπηρεσίες.

Από 1 Οκτωβρίου δραστηριοποιούνται τρεις Κινητές Ομάδας Ελέγχου στην Αττική, τη Θεσσαλονίκηκαι τις Σέρρες.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζητά από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο υπηρεσιών να τους δοθεί σημείο επαφής με το οποίο θα μπορούν να επικοινωνήσουν οι ΚΟΕ όταν απαιτείται η άμεση συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων.

Πηγή: anexartitos.gr

Διαβάστε επίσης: