ΔΙΕΘΝΗ

Ντοκουμέντο : Τούρκοι αστυνομικοί εμποδίζουν ασθενοφόρα να φτάσουν στα θύματα (video)

Ο αριθμός των νεκρών από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα ανεβαίνει κάθε ώρα περισσότερο. Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, αστυνομικοί φέρονται να εμποδίζουν τη διέλευση των ασθενοφόρων στο σημείο της επίθεσης.

 

Οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και οι οποίοι τελικά κατάφεραν να ανοίξουν τον δρόμο προκειμένου να φτάσει η ιατρική βοήθεια στους τραυματίες.

Λίγη ώρα πριν από τη δημοσιοποίηση του παρακάτω βίντεο ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι οι αρχές εμπόδισαν τα ασθενοφόρα διότι ήθελαν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

«Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».

«Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».