ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα τρία «αγκάθια» που έχουν να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και ζυμώσεις στη Νέα Δημοκρατία ενόψει της εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος, με τους υποψήφιους να πραγματοποιούν περιοδείες ανά την Ελλάδα.

 

Τα «βλέμματα”» πάντως είναι στραμμένα στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, όπου θα τεθούν τρία ακανθώδη ζητήματα: Οι εκλογικοί κατάλογοι, το αντίτιμο της συμμετοχής των ψηφοφόρων στις εκλογές και το που θα στηθούν οι κάλπες.

Στις επικείμενη ψήφιση των προαπαιτούμενων από τη Βουλή αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την Κοζάνη, όπου βρίσκεται, με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

«Η Νέα Δημοκρατία καταρχήν θα στηρίξει κάθε τι το οποίο θεωρεί θετικό και εποικοδομητικό, αναπτυξιακό, μεταρρυθμιστικό και θα αποδοκιμάσει κάθε μέτρο, το οποίο είναι υφεσιακό, είναι περικοπές και είναι φόροι μόνο και μόνο για να συντηρηθεί ένα αναποτελεσματικό ένα μεγάλο και φθαρμένο κράτος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα τον Έβρο, που αποτελεί δεύτερο σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας. Σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στις ένοπλες δυνάμεις, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του γιατί «εξασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Επιπλέον, έκανε μνεία στο προσφυγικό, σημειώνοντας πως «το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι εξαιρετικά σύνθετο και μπορεί πλέον να λυθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εύχομαι και ελπίζω η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει να διεκδικήσει ουσιαστική ευρωπαϊκή συμμετοχή και ανάληψη ευθύνης και συνυπευθυνότητας σε αυτό το πολύ μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα».

Στη Βέροια βρέθηκε χτες ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ανέπτυξε το όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία. «Ένα κόμμα ανοικτό με οργανωμένο διάλογο με την κοινωνία και τις οργανώσεις των πολιτών, με δομές ώστε να προσελκύσουμε τα καλά μυαλά της χώρας, αλλά και τους νέους ανθρώπους που είναι σήμερα στο περιθώριο. Ένα κόμμα συμμετοχικό, που θα δίνει λογαριασμό στον κόσμο του, που θα ζητά από τη βάση το “ναι” ή το “όχι” για τις επιλογές του με συνδιασκέψεις δύο φορές τον χρόνο, με την ανάδειξη του 50% των υποψήφιων βουλευτών από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών».

Κατέληξε, δε, λέγοντας πως στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κόμμα “της αξιοκρατίας και όχι της επετηρίδας, με καθορισμένες θητείες για όλους τους ρόλους και πρώτη αυτή του αρχηγού”.

Τους λόγους για τους οποίους ξεκινάει αύριο την περιοδεία του από τη Μακεδονία διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε, «πηγαίνω στο Αμύνταιο Φλωρίνης, όπου γεννήθηκε ο πατέρας μου. Είμαι τελείως βέβαιος ότι οι Μακεδόνες γνωρίζουν ότι έχουμε δύο υποψηφιότητες από τη Μακεδονία και όχι μία».

Πηγή: Mega