ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παναγιώτης Ρήγας νέος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα μέλη

O Παναγιώτης Ρήγας εξελέγη την Κυριακή το βράδυ νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας 149 ψήφους επί συνόλου 202 ψηφισάντων.

Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εκλέγονται οι: Χάρης Γολέμης (60), Αντώνης Κοτσακάς (59), Νίκος Σκορίνης (51), Πέτρος Καραγιώργος (50), Νίκος Παυλίδης (40), Μανώλης Σαρρής (40), Μαρία Φραγκάκη (36), Μιχάλης Υδραίος (36).
 
Ex officio μέλη ορίστηκαν ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ο γραμματέας και τρεις υπουργοί: ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Αριστείδης Μπαλτάς. Νωρίτερα, την παραίτησή του από μέλος της ΚΕ του κόμματος υπέβαλε ο Στάθης Παναγούλης.

Στην κάλπη έπεσαν και 41 λευκά και δύο άκυρα ψηφοδέλτια, τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από την Κίνηση των «53». Γκρίνια υπήρξε και επί της συζήτησης για το τέλος των συνιστωσών όπως τις ξέραμε έως σήμερα. 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ανοίξουν οι οργανώσεις, σε όποιους θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και συμφωνούν προγραμματικά και πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.