ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα (Βίντεο)

Σε 635.000 δικαιούχους θα πιστωθούν τα οικογενειακά επιδόματα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Η Θεανώ Φωτίου γνωστοποίησε ότι τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ θα δοθούν πριν από τις 16 Οκτωβρίου, ενώ σημείωσε ότι η αποδέσμευσή τους είναι θέμα του οικονομικού επιτελείου και γίνεται προσπάθεια για να πιστωθούν στους λογαριασμούς όσο πιο σύντομα γίνεται. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 σημείωσε ότι εάν υπάρχουν τα χρήματα. «Τα επιδόματα θα δοθούν το συντομότερο δυνατόν» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σχετικά με τη διαθεσιμότητα χρημάτων, τόνισε ότι τα προβλήματα ρευστότητας στο δημόσιο έχουν εξομαλυνθεί σε μεγάλο βαθμό.

Για την κάρτα σίτισης ή και τα αναδρομικά επιδόματα ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και μέσα στο 2016 ώστε να δοθούν σταδιακά τα χρήματα στις κάρτες, ενώ στις 24 Οκτωβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα.

Για τις ενστάσεις της κάρτας σίτισης ανέφερε ότι έχουν καθυστερήσει λόγω ότι γίνεται ο έλεγχος με το χέρι και όχι ηλεκτρονικά, ενώ έκανε γνωστό ότι θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Νοεμβρίου.