ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδοχικές επαφές με Θεσμούς- Θέλουν τους υπουργούς… προετοιμασμένους

Ολοκληρώθηκε με διαδικασίες εξπρές η πρώτη συνάντηση στελεχών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δανειστών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τον Ευ. Τσακαλώτο και τον Αλ. Φλαμπουράρη να αποχωρούν.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα ζήτησαν οι υπουργοί που θα προσέρχονται για συζητήσεις να είναι προετοιμασμένοι και πλήρως ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς τους ώστε να προχωράει γρήγορα η διαδικασία.

Ακολουθούν οι συνομιλίες με τον Γ. Σταθάκη για τα "κόκκινα δάνεια" και στις 15:30  ο Γ. Κατρούγκαλος με την Θ. Φωτίου για τις διατάξεις του ασφαλιστικού.

Στις 18:00 οι εκπρόσωποι των θεσμών θα συναντηθούν εκ νέου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη για δημοσιονομικά θέματα και για θέματα που αφορούν στον προϋπολογισμό.

Οι επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς σε αυτό το στάδιο που αποτελεί το πρώτο ουσιαστικά μέρος της αξιολόγησης θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή.

Επί της ουσίας, γίνεται αποτίμησης της κατάστασης με την κυβέρνηση να ενημερώνει για τις προθέσεις της αναφορικά με όλα τα ανοιχτά ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τα κόκκινα δάνεια αλλά και η φορολογία εισοδήματος και το ασφαλιστικό.

Από ελληνικής πλευράς στην πρώτη συνάντηση που διήρκησε λιγότερο από δύο ώρες, μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος προσερχόμενος σημείωσε ότι «δεν νομίζω πως συνδέεται η αναβολή του EuroWorking Group με τη διαπραγμάτευση».

Αποχωρώντας ο κ.Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «ήταν η πρώτη εισαγωγική συνάντηση».