ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία – Ένας νεκρός, μια αγνοούμενη και καταστροφές

Ένας 4οχρονος άνδρας νεκρός, μία τραυματίας και δεκάδες καταστροφές σε σπίτια, αυτοκίνητα και δρόμους είναι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα από την Πέμπτη τα ξημερώματα. Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συγκαλεί σήμερα το πρωί έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να γίνει η πρώτη αποτίμηση της κατάστασης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στη σύσκεψη συμμετάσχουν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αντιπεριφερειάρχες και επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να υπάρξει συνολική εικόνα της κατάστασης στην Αττική.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σε όλη σχεδόν τη χώρα και σήμερα, Παρασκευή, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Ωστόσο από το βράδυ, θα υπάρξει σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και τα βόρεια. Στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Φονική κακοκαιρία

Από την κακοκαιρία, ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής στο Μενίδι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας 40 ετών και μια 70χρονη είχε ακινητοποιηθεί, καθώς ο δρόμος είχε μετατραπεί σε ποτάμι. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο άνδρας διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του και κατέληξε. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, ενώ η 70χρονη μητέρα του διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς με τραύματα στο κεφάλι.

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς στο ρέμα της Πικροδάφνης στα σύνορα του Καματερού με το Ίλιον εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο σε δύσβατο σημείο.

Πηγές από την Πυροσβεστική αναφέρουν πως το όχημα το οδηγούσε μια γυναίκα που δεν έχει επικοινωνήσει με τους συγγενείς της. Στο σημείο γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της.

Περιφέρεια Αττικής: Αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών το ρέμα της Εσχατιάς

Ταυτόχρονα στο ρέμα Χελιδονούς στο Μενίδι ένα ακόμη αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ σοκ προκάλεσαν οι εικόνες από τα ερείπια του σπιτιού οικογένειας στο Καματερό που κατέρρευσε από τη βροχή.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 800 κλήσεις για απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων στην Αττική, ενώ σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Ηλεία και περιοχές της δυτικής Αχαΐας. 

Κλειστά σχολεία στο Χαϊδάρι

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε αργά το βράδυ ο δήμος Χαϊδαρίου, σχετικά με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, λόγω εκτεταμένων σημιών που υπέστησαν λόγω της βροχόπτωσης της Πέμπτης.

Μετά απο συνεννόηση με τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της πόλης και λόγω της ακαταλληλότητας των κτιρίων σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα παρακάτω σχολεία:

4ο Γυμνάσιο
4ο Λύκειο
2ο Λύκειο
10ο Νηπιαγωγείο
6ο Νηπιαγωγείο
18ο Νηπιαγωγείο

Για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις πρώτες πρωιονές ώρες της Παρασκευής.

Υποχώρηση από το βράδυ

Ηhttp://www.usay.gr/article/94617/synexizetai_kakokairia_pote_tha_exasthenisoyn_ta_fainomena.html με βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές και οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ και μετά στα δυτικά βόρεια της χώρας. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7 έως 8 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση από τον Βορρά προς τον Νότο.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα κατά περιόδους να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.