ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μάρδας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί: Με τους Σαντινίστας και… μηχανόβιος! [εικόνες]

Σπάνιες αδημοσίευτες φωτογραφίες από το παρελθόν του Δημήτρη Μάρδα, σημερινού υφυπουργού Εξωτερικών, δημοσιεύει το Εθνος της Κυριακής.

 

Στον πολιτικό αστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ ανέτειλε από τον περασμένο Ιανουάριο, κάτι που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για πολλούς στη Θεσσαλονίκη, όπου τον ήξεραν όλα τα προηγούμενα χρόνια ως «μνημονιακό». Ομως, ο Δ. Μάρδας θυμήθηκε και την επαναστατικότητα της νιότης του.

Στα φοιτητικά του χρόνια, ο Δημήτρης Μάρδας είχε φτάσει μέχρι την Νικαράγουα και τους Σαντινίστας, ενώ δηλώνει υποστηρικτής των Τουπαμάρος.

Εκτός αυτών, έχει λατρεία και στις μοτοσυκλέτες.

Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ο ίδιος εμφανίστηκε αλά… Βαρουφάκης. Μόνο που η μηχανή στην οποία επέβαινε, ένα παλιό μοντέλο ΥΑΜΑΗΑ, είναι συλλεκτικό κομμάτι από την εποχή των 70s, τότε που δήλωνε easy rider.

Πέρα από τις πανεπιστημιακές του περγαμηνές, εκείνο για το οποίο καυχιέται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, είναι ότι γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έχει επαγγελματική πείρα από το εμπόριο. «Εμπορος», ασχολούμενος με τη χονδρική παιχνιδιών στη «Μάρδας Πολυχρονιάδης ΟΕ», το διάστημα 1982-1992, δηλώνει και στο βιογραφικό του.

Ο πατέρας του, Χρυσόβεργης, μαζί με τον θείο του ήταν επί δεκαετίες τα πρώτα ονόματα στον χώρο της αγοράς των παιχνιδιών στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα – το κατάστημά τους ήταν στην πλατεία Χρηματιστηρίου και ο Δ. Μάρδας έμαθε δίπλα τους τα μυστικά των… παιχνιδιών και της αγοράς.