ΔΙΕΘΝΗ

Τα μαύρα κουτιά θα αποκαλύψουν την αλήθεια για τη μοιραία πτήση (φωτό)

Στα δύο μαύρα κουτιά ελπίζουν πλέον οι ειδικοί εμπειρογνώμονες για την εξεύρεση των αιτίων της συντριβής του ρωσικού Airbus της Metrojet, στη Χερσόνησο του Σινά.

 

Η περίμετρος των ερευνών επεκτάθηκε σήμερα στα 15 χιλιόμετρα, όπως δήλωσε αξιωματικός του στρατού που μετέχει στις έρευνες, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει χθες ότι εντόπισαν συντρίμια σε περίμετρο περίπου 8 χιλιομέτρων, το οποίο, σύμφωνα με ειδικούς, δείχνει υποθετικά ότι το Airbus A321-200 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, που είναι πλέον γνωστή ως Metrojet, δεν έπεσε στο έδαφος ακέραιο, αλλά είχε διαλυθεί ή εκραγεί εν πτήσει.

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε, επικαλούμενο ρώσους εισαγγελείς αρμόδιους για θέματα μεταφορών, ότι η ποιότητα των καυσίμων που είχε το ρωσικό αεροσκάφος ανταποκρινόταν σε όλες τις προδιαγραφές.

Ερωτήματα και θρήνος για τα θύματα

Την ίδια ώρα, πάντως, και με το ερώτημα αν το αεροσκάφος με τις 224 ψυχές καταρρίφθηκε από τζιχαντιστές, μια μαρτυρία προκαλεί έντονο προβληματισμό. Η σύζυγος του συγκυβερνήτη αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της της παραπονέθηκε πριν από την απογείωση για τνν κατάσταση του αεροπλάνου. Αιγυπτιακές και ρωσικές αρχές συντείνουν στο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον αέρα, αλλά μένει να εξεταστούν τα δύο μαύρα κουτιά που θα δώσουν απαντήσεις. 

Τραγικές ιστορίες…

Σε μία από τις φωτογραφίες των επιβατών που έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινή τραγωδία, ένας 38χρονος πατέρας εμφανίζεται να ανεβαίνει τα σκαλιά για να επιβιβαστεί στο μοιραίο αεροσκάφος κρατώντας στην αγκαλιά του την 3χρονη κορούλα του. 

Ο άνδρας, που σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror ονομάζεται Γιούρι Σέιν, είχε πάει στην Αίγυπτο για διακοπές με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους. 

Τη φωτογραφία φέρεται να ανέβασε στο λογαριασμό της σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης η 30χρονη σύζυγος του Γιούρι, ονόματι Όλγα με την εξής λεζάντα «Αντίο Αίγυπτος, γεια σου ξανά Αγία Πετρούπολη. Γυρίζουμε σπίτι». 

Σύμφωνα με τη Mirror, αυτό το μωράκι θεωρείται ότι είναι το μικρότερο θύμα της τραγωδίας, η μόλις 10 μηνών Νταρίνα Γκρόμοβα. 

Οι γονείς του βρέφους, ο Αλεξέι Γκρομόβ και η γυναίκα του Τατιάνα βρίσκονταν επίσης στο αεροσκάφος, σύμφωνα με τον κατάλογο των επιβατών που έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Είναι το ζευγάρι που απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες, μία εκ των οποίων τραβήχτηκε όταν ακόμα η Τατιάνα ήταν έγκυος στην κορούλα της.

κορούλα της.

Επέστρεφε μαζί με τους γονείς του ζευγάρι από ταξίδι όπου πήγε για να γιορτάσει την επέτειο του γάμου του. Σήμερα η 35χρονη γυναίκα θα έκλεινε τα 35 της χρόνια.