ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στον Κουμουτσάκο – Στα ίχνη των τραμπούκων η ΕΛ.ΑΣ.

Τη διενέργεια επείγουσας εισαγγελικής έρευνας για την επίθεση που δέχτηκε χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος. 

 

Οι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού είναι γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ ενώ οι δύο είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Εκτός από τους δύο Χρυσαυγίτες έχουν ταυτοποιηθεί και οι άλλοι δύο δράστες και πλέον είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν από τους αστυνομικούς, όπως επεσήμανε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη των δραστών της επίθεσης, ενώ  ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε ως φυσικούς αυτουργούς μέλη της ΧΑ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Η Κρατική Ασφάλεια που έχει στα χέρια της όλο το τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό από την επίθεση, εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν οι δράστες της επίθεσης, να εντοπιστούν και να συλληφθούν.

Υποψήφιος της Χρυσής Αυγής ο περιβόητος «γυμναστής» 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ο ένας εκ των δραστών -όχι αυτός με το τζόκεϊ που φαίνεται αρχικά στο βίντεο- ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής με τον Ηλία Κασιδιάρη, για το δήμο της Αθήνας. 

Πρόκειται για τον επονομαζόμενο «Γυμναστή», καθώς πρόκειται για γυμναστή των ΤΕΦΑΑ, που φέρεται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., να πρωτοστατεί στην επίθεση και να βιαιοπραγεί εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκου.