ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κρυφοί άσσοι των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ – «Κολωτούμπα» από γαλάζια στελέχη

Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι να στηθούν οι κάλπες για την εκλογή νέου αρχηγού στη ΝΔ και στα γαλάζια στρατόπεδα οι στρατηγικές των υποψηφίων έχουν διαμορφώσει μια παράλληλη πραγματικότητα με αυτή που εξελίσσεται στην κεντρική πολιτική σκηνή.

 

Με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων να καταγράφουν τη διαμόρφωση, όπως δείχνουν, του αποτελέσματος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που προηγείται έχει βρεθεί στο στόχαστρο των άλλων τριών συνυποψηφίων του, επιλέγοντας να μην απαντά στις προκλήσεις.

«Πλέον κοιτάμε την 23η Νοεμβρίου», έλεγε στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ , σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι όχι μόνο οι μετρήσεις και οι έρευνες, αλλά και η κοινωνία και η βάση στην οποία απευθύνεται ο κ. Μεϊμαράκης έχει αντιληφθεί τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του. Πρώτον ότι μπορεί να διατηρήσει την ενωμένη τη ΝΔ στην επόμενη μέρα και δεύτερον, ότι μπορεί να ηγηθεί μιας ισχυρής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση που παραπαίει ήδη.

Αρκετές είναι πάντως οι μετακινήσεις βουλευτών, αλλά και στελεχών προς το στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με πολλούς μάλιστα να έχουν στηρίξει αρχικά δημόσια κάποιον από τους άλλους τρεις υποψηφίους. «Στόχος μας είναι μόνο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρέπει να βγει και να μιλήσει ως υποψήφιος πρόεδρος, δεν μπορεί να κινείται μόνο ως πρόεδρος της ΝΔ, δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα», έλεγε, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από την κριτική απέναντι στον κ. Μεϊμαράκη, θα επικεντρώσει την στρατηγική των τελευταίων ημερών, στην παρουσίαση των θέσεών του για μια σειρά από καυτά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, με ρηξικέλευθες προτάσεις, όπως αυτή που έκανε για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στα πολιτικά κόμματα, με αφορμή το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας και τα δάνεια στους πολιτικούς σχηματισμούς.

Από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα, που δέχεται τα πυρά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κρύβεται πίσω από τον κ. Μεϊμαράκη για τον δημόσιο διάλογο, απαντούν στο θέμα του κωλύματος να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019 κάνοντας λόγο για «δήθεν κώλυμα εκλογιμότητας» και για πόλεμο που γίνεται εναντίον του, επειδή ο ίδιος θέλει να αλλάξει τα πάντα στο κόμμα.

Μάλιστα υποστηρίζουν, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του newpost.gr, ότι η πλευρά Μεϊμαράκη έχει την υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα, φέρνοντας ως παράδειγμα και δημοσκόπηση της Εφημερίδας των Συντακτών που στην εκτίμηση ψήφου κατέγραφε πρώτο τον κ. Μεϊμαράκη.

«Παίζουν το παιχνίδι του κ. Τσίπρα, που κάνει διαρροές για να τις σηκώνουν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι που δεν το αντιλαμβάνονται και δημιουργούν κλίμα εσωστρέφειας στη ΝΔ», απαντούν οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη που δεν σχολιάζουν ούτε τις επιθέσεις που δέχεται από τον «μετρ» των social media Άδωνη Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά την εξοικείωση που έχει με το διαδίκτυο, προχωρώντας σε άμεσες παρεμβάσεις μέσω twitter ή facebook και με βίντεο που προβάλλονται μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.