ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια με τους αγρότες στη Βουλή – Χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ

Παναγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, με αγρότες και κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται για τα ζητήματα της φορολόγησής τους καθώς και τις αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό.

 

Περισσότεροι από 3.500 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας βρίσκονται από το πρωί συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος, ενώ συνεχίζουν να καταφθάνουν παραγωγοί.

Μάλιστα αυτήν την ώρα σημειώνεται μικροεπεισόδια έξω από τη Βουλή. Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδες συγκεντρωμένων επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών ενώ πέταξαν πορτοκάλια και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους, αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να επιδώσουν ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προιόντων Λαϊκών Αγορών, αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών. 

Λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών στο Σύνταγμα, έχουν κλείσει δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, κλειστή είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα της ανόδου, η Αμαλίας στο ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου και η Σταδίου στο ύψος της οδού Αμερικής. Ανάλογα με την εξέλιξη της συγκέντρωσης, η Τροχαία πρόκειται να κλείσει κι άλλους δρόμους στο κέντρο.