LIFESTYLE

Σπύρος Φωκάς: Μαζί με την 27χρονη κόρη του

Ο μελαχρινός «ωραίος» του ελληνικού σινεμά είναι ένας άνδρας που την έχει ζήσει τη ζωή του, κάνοντας και καριέρα εκτός ελληνικών συνόρων. Ο 78χρονος σήμερα Σπύρος Φωκάς γεννήθηκε στην Πάτρα και το πραγματικό του όνομα είναι Ανδρουτσόπουλος Σπύρος.

 

 

 

 

Μάλιστα μια από τις διεθνείς συμμετοχές που τον έβαλε στο… χάρτη των σταρ του Χόλιγουντ ήταν ο ρόλος του Ομάρ στο «Διαμάντι του Νείλου», όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Μάικλ Ντάγκλας και την Κάθλιν Τέρνερ.

Σε συνέντευξή του στην Espresso ο βετεράνος ηθοποιός παραδέχθηκε: «Στο παρελθόν έχω κάνει τρεις γάμους και χώριζα πάνω στη δεκαετία. Ο τέταρτος θα είναι μέχρι το τέλος» και μίλησε για την 27χρονη κόρη του:

Παρά τους πολλούς γάμους σας, ο Θεός δεν σας έφερε ένα παιδάκι αλλά σας έδωσε μία κόρη με άλλον τρόπο…

«Στον τέταρτο γάμο μου λοιπόν ευτύχησα και ο Θεός μού έφερε μια «έτοιμη» κόρη. Μια 27χρονη κούκλα, πολυτάλαντη – είναι χορεύτρια, ηθοποιός και διαιτολόγος. Την Κωνσταντίνα μου. Της έδωσα και το επώνυμό μου για τη μεγάλη αγάπη που της τρέφω και η οποία προέρχεται από τα συναισθήματά μου για την τέταρτη σύζυγό μου, την όμορφη Λίλιαν, έναν σπουδαίο άνθρωπο και εξαιρετική ηθοποιό. Εδώ και οκτώ χρόνια από τότε που γνωριστήκαμε πατώντας το ίδιο σανίδι σε μια θεατρική παράσταση τα συναισθήματά μου φουντώνουν.»

Ζείτε μαζί με την κόρη σας;
«Ναι. Η Κωνσταντίνα είναι η κόρη της Λίλιαν από τον πρώτο της γάμο. Ζούμε όλοι στο ίδιο σπίτι στην Πετρούπολη, αν και η μικρή έμενε μόνη της αρχικά. Με το που παντρεύτηκα τη μαμά της ήθελε να έρθει κοντά μας. Τώρα νιώθουμε τι σημαίνει δεμένη οικογένεια. Ζεστασιά. Πώς ο ένας προστατεύει τον άλλον με συμβουλές και φροντίδα. Το 2013 παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο με τη Λίλιαν -δεν ήθελα άλλο να την εκθέτω-, γιατί στην Ελλάδα κυριαρχεί το κουτσομπολιό. Εγώ τους είχα εξαντλήσει τους θρησκευτικούς γάμους (γέλια), ενώ εκείνη θα μπορούσε να κάνει ακόμη έναν.»

Δηλαδή δεν είχατε θαυμάσει ποτέ καμία σταρ ηθοποιό;
«Από όλες τις σταρ που γνώρισα θα έλεγα ότι το απόλυτο θηλυκό ήταν η Σοφία Λόρεν. Και η Κάθλιν Τέρνερ είχε ένα τεράστιο χάρισμα. Ηταν απλή. Θυμάμαι, όταν με είδε για πρώτη φορά στο Μαρόκο, λέει στον Μάικλ Ντάγκλας μπροστά μου: «Πώς σου φαίνεται ο Φωκάς; Εμένα μου φαίνεται εντάξει». Ντόμπρα γυναίκα. Σε αιφνιδίαζε.»

πηγή: Espresso