ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ψάχνει στήριξη για το ασφαλιστικό – Αίτημα στον Παυλόπουλο για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε τηεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο, όπου τον ενημέρωσε για τις επαφές του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, μετά την επιστροφή του από τη Ρώμη.

Ο κ. Τσίπρας αναζητά εναγωνίως συναίνεση για το Ασφαλιστικό, γνωρίζοντας ότι οι σαρωτικές αλλαγές που ερχονται στις συντάξεις όλων των κατηγοριών, δεν μπορούν να έχουν την απαιτούμενη κοινοβουλευτική στήριξη. Επιπλέον, η στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα περάσει πιο εύκολα στην κοινωνία, τις μειώσεις και ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Η συναίνεση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται δύσκολη, με αιχμή τις εσωκομματικές αναταράξεις μέχρι τις εκλογές, ωστόσο η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς μια στήριξη από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.