ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση των MAT στην Ειδομένη – Ανοίγει η σιδηροδρομική γραμμή

Ξεκίνησε, λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης η αστυνομική επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που είχαν αποκλείσει εδώ και 20 ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη.

 

 

Δυνάμεις των ΜΑΤ, απομακρύνουν τους μετανάστες, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση εξελίσσεται ήρεμα, καθώς στην περιοχή είχαν μείνει περίπου 1.200 μετανάστες (από τους 5000 που βρίσκονταν εκεί το τελευταίο διάστημα), οι οποίοι επιβιβάζονται προς το παρόν στα λεωφορεία.

Για την ώρα πάντως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν εκκαθαρίσει το σημείο διέλευσης, που παραμένει αποκλεισμένο και αφορά στην δεύτερη φάση της επιχείρησης, που θεωρείται και η πιο «επικίνδυνη», με άγνωστη διάρκεια. 

Τα λεωφορεία με τους μετανάστες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα για την Αθήνα, με τελικό προορισμό το γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο, ενώ με το πέρας της επιχείρησης αναμένεται να ξεκινήσει και το πρώτο δρομολόγιο του τρένου. 

Διαβάστε επίσης:

Νέο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι – 11 νεκροί ανάμεσά τους 5 παιδιά

«Χωνευτήρι» προσφύγων η Ελλάδα – Οι εκβιασμοί και το βρώμικο παιχνίδι του Σόιμπλε

Νέα τραγωδία στον Έβρο. Νεκρός 18χρονος πρόσφυγας σε τάφρο