ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτο τρικ για εύκολο παρκάρισμα (βίντεο)

To παρκάρισμα αποτελεί για τους περισσότερους οδηγούς μια αγγαρεία, από την οποία ωστόσο μπορούμε να απαλλαγούμε ακολουθώντας απλούς κανόνες γεωμετρίας.

Ως γνωστόν τα μαθηματικά μπορούν να μας δώσουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας. Ανάμεσα σε αυτά και η διαδικασία της στάθμευσης ενός αυτοκινήτου.

Ακολουθώντας, λοιπόν, απλούς κανόνες γεωμετρίας μπορούμε να απλοποιήσουμε το παρκάρισμα και να αξιοποιήσουμε ακόμα και τους πιο στενούς χώρους στάθμευσης.

Στο video που ακολουθεί μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη δεξιότητα ώστε να επιτύχει το τέλειο παρκάρισμα.Αρκεί να παραμείνουμε πιστοί στο πλάνο και να ακολουθήσουμε πέντε απλά βήματα. Αρχικά προσεγγίζουμε το σημείο στο οποίο θέλουμε να παρκάρουμε σε απόσταση περίπου ενός μέτρου από τα σταθμευμένα οχήματα.

Στη συνέχεια, ευθυγραμμίζουμε τους πίσω τροχούς του οχήματός μας με τον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου που βρίσκεται στην μπροστινή θέση στάθμευσης. Έπειτα κόβουμε δεξιά το τιμόνι και ξεκινούμε την όπισθεν πορεία έως ότου ο μπροστινός προφυλακτήρας του αυτοκινήτου μας βρεθεί στην ίδια ευθεία με τον πίσω προφυλακτήρα του οχήματος που είναι σταθμευμένο μπροστά μας.

Στη συνέχεια, στρίβουμε τους τροχούς μας προς την αντίθετη κατεύθυνση και συνεχίζουμε την πορεία μας προς τα πίσω. Η διαδικασία έχει επί της ουσίας ολοκληρωθεί, καθώς το μόνο που ίσως χρειαστεί είναι να πραγματοποιήσετε κάποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις.

Κάπως έτσι το παρκάρισμα ενός αυτοκινήτου σε μια παράλληλα θέση στάθμευσης αποκτά μια… μαθηματική διάσταση και μια εύκολη λύση με τη βοήθεια της Ευκλειδείου Γεωμετρίας.